Merida vernieuwt One-Sixty en One-Forty

Merida vernieuwt One-Sixty en One-Forty

Merida introduceert twee fietsen die de nieuwe standaard zullen worden voor Merida full-suspension mountainbikes: de vernieuwde One-Sixty en One-Forty.

De One-Sixty is een long-travel fiets, gericht op de endurorijder en -racer. De One-Forty is gericht op de hedendaagse do-it-all trail rijder, waar de all-mountain kwaliteiten in goed evenwicht moeten zijn met de lichtgewicht klimcapaciteiten.

De Merida One-Forty.
De Merida One-Forty.

Innovatief ophangsysteem

Zowel de One-Sixty als de One-Forty beschikken over de Flexstay-Adjustable-Size-Tuned Suspension: een innovatief ophangsysteem voor de dempers wat de vering ten goede komt. De One-Sixty levert hierdoor in de volledige 29” setup 170 mm vering aan de voorkant en 161 mm aan de achterkant. In de zogeheten ‘mullet setup' - een 29” voorwiel en een 27,5” achterwiel - levert de fiets 172 mm vering aan de achterkant.
De 29” wielen van de One-Forty geven aan de voorkant 150 mm veerweg en achter 143 mm.

Size-Tuned

De MTB is aan te passen naar zowel een 29” of 27,5” achterwiel zonder dat dit invloed heeft op de geometrie van de fiets, en is Size-Tuned: dit zorgt voor meer wielsnelheid naarmate de veerweg groter wordt. Hiermee geeft de fiets meer support aan zwaardere of extremere rijders terwijl de lichtere rijder ook de volledige veerweg van de fiets kan benutten. Verder beschikken beide modellen over de Agilometer maatvoering. Dit zorgt voor een korte stack en standover hoogte plus een van 30 tot 230 mm instelbare dropper-post in elke maat.

De vernieuwde Merida One-Sixty.
De vernieuwde Merida One-Sixty.

Geselecteerde One-Sixty en One-Forty modellen zullen beschikbaar zijn voor verkoop vanaf oktober 2022, waarbij de volledige collectie beschikbaar zal zijn in 2023.