Vélovak in de startblokken voor een veilig contactmoment

Tweewielervakbeurs Vélovak heeft allesbehalve stilgezeten de afgelopen tijd. Tijdens de persconferentie van de Nederlandse overheid op 24 juni werd aangekondigd dat ook vakbeurzen vanaf 1 juli weer door kunnen gaan, zolang mensen anderhalve meter afstand tot elkaar kunnen bewaren. Ook gold er vanaf dat moment geen maximum aantal bezoekers meer voor bijeenkomsten.

“Dit was uiteraard heel goed nieuws voor Vélovak, maar ook voor de andere (vak)beurzen die organisator Easyfairs organiseert. Wij beheren een eigen hal van 22.000 m² waar we, conform de COVID-19 richtlijnen van de overheid, 4.400 bezoekers per dag mogen verwelkomen”, aldus Mascha de Bruin, Head of Event Vélovak over de COVID-19 maatregelen van tweewielervakbeurs Vélovak.

Branche heeft weer behoefte aan contact

Mascha de Bruin: “Ook hebben we vanaf dat moment veel opgeluchte reacties gekregen dat het contactmoment voor de tweewielerbranche door mocht gaan. De behoefte naar dit fysieke contactmoment na een voornamelijk digitale periode, komt dan ook duidelijk naar voren in gesprekken met zowel bezoekers als exposanten. Daarnaast is het fijn dat we met onze beurzen niet alleen communities samen kunnen brengen, maar ook een economische impuls kunnen geven aan de sector en het inkopen van tweewieler gerelateerde producten.”

Veilig contactmoment voor de branche

“Met de nodige maatregelen die we tijdens de opbouw, live op de vakbeurs en de afbouw hanteren is een veilig contactmoment voor de Benelux zeker mogelijk. Easyfairs doet dan geen concessies als het de veiligheid betreft van bezoekers, exposanten, partners en medewerkers. Onze events en eventlocaties stellen alles in het werk om de veiligste plek te creëren om elkaar te ontmoeten en zaken te doen. Ieders gezondheid en welzijn is onze topprioriteit”, vertelt De Bruin.

Vernieuwend aanbod

“Gelukkig is er naast de huidige situatie ook veel nieuws te melden over de aankomende editie, zowel op het gebied van aanbod, als beleving. Tijdens de uitdagende periode hebben ook veel nieuwe deelnemers hun vertrouwen in het platform Vélovak geuit door hun deelname te bevestigen. Dit zijn partijen zoals Bimas Bikes, BOVAG, Continental by PBG 2Wheel, Pedal Plate, Roetz-Bikes, start-up TILER, Tracefy, Yuba Europe en Veloe Cycles. Daarnaast keren ook veel bekende gezichten terug, waaronder AGU, International Mobility Group, KETTLER Alu-Rad en Tunap Sports.”

“Helaas gaan we misschien niet de groei realiseren die we na de afgelopen editie (in 2019) hadden vastgesteld, maar één ding kunnen we zeker stellen: Het gaat een mooie editie worden met een interessant, kwalitatief en vernieuwend aanbod voor de professionals in de tweewielerbranche, die zeker niet gemist mag worden!”, verklaart De Bruin.

Sfeer en beleving

Marketingcoördinator van Vélovak, Gerard van Muijden, voegt hier aan toe: “Daarnaast zijn we ook trots om te vermelden welke stappen er gezet zijn om Vélovak meer sfeer en beleving te geven. Allereerst komt er een Sport Café, welke mede mogelijk gemaakt door het Belgische sportblad Grinta! In dit café kan de bezoeker met zijn of haar collega’s en branchegenoten zitten genieten van een biertje in een sportieve sfeer. Ook kunnen de bezoekers verschillende nieuwe fietsen en scooters uittesten en de voordelen ervaren op het Testparcours.”

Kennis en innovatie

“Een ander belangrijk onderdeel van de vakbeurs is het delen van kennis en innovaties. Dit gebeurt uiteraard in het Tweewieler Kennistheater, die wij als beursorganisator samen opzetten met hoofd mediapartner Tweewieler. Al verschillende sprekers van het programma zijn bevestigd. Wat betreft de thema’s kunnen we wel al een tip van de sluier oplichten.”

Verschillende start-ups met innovatieve producten op het Start-up Plein

“Twee thema’s die behandeld worden zijn: de 5 stappen naar een succesvol marketingplan en de tips voor het kiezen van een strategie in alle marketinguitingen van een tweewielerwinkel.
Innovatie is ook een belangrijk thema wat het team van Vélovak graag veel aandacht geeft. Daarom ontdekt de bezoeker niet alleen innovaties op de stands, maar ontdekt de bezoeker aankomende editie ook verschillende start-ups met innovatieve producten op het Start-up Plein”, voegt Van Muijden toe.

Digitale draagtas

Beursorganisator Easyfairs gaat ook zelf tijdens Vélovak in september een innovatie presenteren, namelijk de Smart Badge technologie. Deze Smart Badge biedt een digitaal alternatief voor het schudden van handen en het uitwisselen van visitekaartjes, flyers en dergelijke. De Smart Badge maakt het mogelijk om door middel van het scannen van de Smart Badge reader contactloos informatie van de exposant te verkrijgen. Hierdoor creëer je een persoonlijk overzicht van je beursbezoek.
Op deze manier kan de bezoeker product- en bedrijfsinformatie verkrijgen zonder enig fysiek contact. De Smart Badge is een soort digitale draagtas voor flyers, visitekaartjes enzovoort. Dit is niet alleen handig, maar het is ook een heel veilige manier om de vakbeurs te bezoeken.

“Na maandenlange onzekerheid en drukte is het tijd voor een goed gesprek met je collega’s en branchegenoten in een gemoedelijke sfeer.”

Openingstijden

Vélovak vindt plaats op 27, 28 en 29 september 2020 in Evenementenhal Gorinchem

Openingstijden zijn:

Zondag: 12:00 uur – 18:00 uur
Maandag: 10:00 uur – 18:00 uur
Dinsdag: 10:00 uur – 17:00 uur

Let op: alleen vooraf online registeren is mogelijk, registreer je hier voor een bezoek aan Vélovak 2020.

Dit artikel is gesponsord door Easyfairs.