artikel

Qibbel Air: licht, comfortabel en gemakkelijk te monteren achterzitje

Winkel 1404

Qibbel legt de lat hoog met haar nieuwe achterzitje, de Qibbel Air. Dit model is comfortabel met een rugleuning van netbespanning en is bovenal gebruiksvriendelijk in de montage op vrijwel alle fietsen. Groothandels leveren de Qibbel Air, licht van gewicht, vanaf november uit aan tweewielerspeciaalzaken. Er zijn vier moderne kleuruitvoeringen: black, denim blue, white smoke en turquoise.

Qibbel Air: licht, comfortabel en gemakkelijk te monteren achterzitje

Kinderen genieten met dit kinderzitje, gemaakt in Nederland, extra veel comfort. De hoge leuning ondersteunt de rug optimaal en is luchtig en ademend. Deze is namelijk gemaakt van netbespanning (mesh), dat aangenaam is op warmere dagen waarop ventilatie welkom is. Bij regen is het hoge ventilatiegehalte eveneens prettig, want dan droogt de zitting sneller. De leuning van mesh is slijtvast en gaat zodoende langer mee.

Geschikt voor vrijwel alle fietsen

De Qibbel Air weegt slechts 2,5 kilo en is daarmee het lichtste achterzitje op de markt. Een nog belangrijker voordeel is de grote toepasbaarheid. Het achterzitje past op vrijwel alle fietsen. Er zijn twee type bevestigingen: een drager- en framebevestiging. In beide gevallen gaat montage snel en gemakkelijk. Het zitje wordt kant-en-klaar geleverd. Als het uit de doos komt, kan het direct op de fiets gemonteerd worden.

Bij de dragerbevestiging (adviesprijs: € 89,95) heeft Qibbel rekening gehouden met de verschillen in buisdikte. De bevestiging is geschikt voor dragers met een breedte van 11 tot 17 centimeter en met een buisdiameter van 10 tot 22 millimeter. Voor dunne buizen met een diameter tussen de 10 en 14 millimeter is er een speciale insert. Die zorgt ervoor dat het zitje eenvoudig en solide gemonteerd kan worden. Deze kunststof insert wordt standaard meegeleverd.

Eenvoudige montage

Qibbel blonk altijd al uit in montagegemak, maar bij de Qibbel Air is er nog een schepje bovenop gedaan. Zo heeft de klem die bij de dragerbevestiging vastgrijpt aan de buizen van de bagagedrager een grotere spoel. Er zijn daardoor minder draaibewegingen nodig om het zitje vast te zetten of los te maken. Verder is de vergrendeling, die ervoor zorgt dat het zitje nooit ongewenst kan losraken, naar achteren geplaatst. Dat vergemakkelijkt het ontgrendelen.

Veiligheid

De Qibbel Air staat ook bekend als veilig kinderzitje. Het model voldoet aan de EN 14344-norm en is geschikt voor kinderen van ongeveer 9 maanden tot 6 jaar. Het gewicht dat het maximaal aankan is 22 kilo. De Qibbel Air heeft een veilige vijfpuntsgordel en het verstellen van de gordel gaat automatisch. De gordelhoogte past zich automatisch aan de grootte van het kind aan. Dat is handig voor bij groei of als er verschillende kinderen mee worden vervoerd.

Dit artikel is gesponsord door Widek.

Reageer op dit artikel