blog

BLOG Een ‘leeftijd’ dingetje

Ondernemen 778

In deze blog beschrijft Reina van der Linde over haar persoonlijke ervaring met de elektrische fiets als middel voor woon-/werkvervoer.

BLOG Een ‘leeftijd’ dingetje
Reina van der Lindej is samen met haar man René eigenaar van twee fietsenzaken in Almere.

Ik ben zelf net jarig geweest en zonder mijn leeftijd te verklappen, kan ik zeggen dat niemand ervan opkijkt dat ik een e-bike gebruik als mijn woon-/werkvervoersmiddel. Gemak dient de mens. En of dat mens nou 20 of 60 is zou eigenlijk niets uit moeten maken. Toch heeft de gemiddelde persoon er echt moeite mee om aan dat gemak toe te geven.

Ik kan nog prima alleen fietsen

De reacties en opmerkingen van mensen zijn dan ook altijd leuk om te horen. ‘Ik kan nog prima alleen fietsen’, ‘Nee hoor, mij niet gezien’, ‘Zolang ik nog zelf kan fietsen, blijf ik dat doen’ of ‘Dat is alleen voor oudere mensen’.
En zo kan ik er nog veel meer opnoemen. Er is dan ook veel enthousiasme voor nodig om de mens om te krijgen. Zelf ben ik fanatiek fietser en fiets graag mooie routes door de bergen en hou van mooie klimmetjes op de racefiets. Thuis gebruik ik de e-bike om heen en weer naar de zaak te gaan, om mijn boodschappen te doen en zelfs als vervoer naar de sportschool. Betekent niet dat ik niet in staat ben om zonder hulpmotor te fietsen maar het is puur gemak. Ik woon ook nog eens in de polder dus tegen de wind is het ook super handig.

E-bikes steeds meer voor jongeren

Gelukkig zien wij hier de verkoop van e-bikes steeds meer de jongere kant op gaan. De aantallen zijn ongekend gestegen bij de deze doelgroep. Dit heeft uiteraard ook te maken met de steeds sportievere modellen maar ook de gedachte dat de e-bike alleen bij de senioren hoort, verdwijnt langzaam. Zelf denk ik; het is er, dus maak er fijn gebruik van en eerlijk is eerlijk: voor ons als verkopers blijft het een fijne boterham op de plank. Ik heb mooie nieuwe modellen gezien voor aankomend jaar met trendy frames en trendy kleuren dus mijn enthousiasme om de mens nog jonger op de e-bike te krijgen wordt alleen maar groter.

Deze blog is geschreven door Reina van der Linde. Zij is samen met haar man René eigenaar van twee fietsenzaken in Almere. 

Reageer op dit artikel