Hercules toont collectie e-bikes 2025 op Eurobike

Hercules toont collectie e-bikes 2025 op Eurobike

Hercules presenteert tijdens Eurobike in Frankfurt de collectie e-bikes 2025. Deze bestaat uit nieuw ontwikkelde en actuele modellen van de merken Hercules en Wanderer.

De collectie Hercules modellen is breed, terwijl het merk Wanderer meer onderscheidend is door de retrostyling, maar ook door het gebruik van componenten zoals Brooks zadels en handvatten. Opvallend zijn de nieuwe Wanderer modellen zonder ondersteuning, waaronder een reisfiets voor sportieve tochten: de Wanderer Reiserad R611. Dit model heeft een CroMoly Reynolds 520 frame en een vaste stalen voorvork. De derailleur, versnellingen en schijfremmen zijn van Shimano. Verder is dit model uitgevoerd met Busch & Müller verlichting, spatborden en drager.

Ook nieuw en bijzonder is de Wanderer Stadrad  S608 een stadsfiets met eveneens een CroMoly Reynolds 520 frame. Een Alfine 8 speed naaf en schijfremmen zijn van Shimano en een Gates riem zorgt voor de aandrijving. Verlichting, spatborden en drager maken de fiets compleet. Alle Wanderer modellen, ook de e-bikes, zijn uitgevoerd in zwart glans.

De collectie 2025 bestaat naast de nieuw ontwikkelde modellen ook uit een aantal modellen die nog actueel zijn van 2024. Kwaliteit, design en innovatie zijn van eminent belang en het team van productmanagers, een van de grootste en belangrijkste afdelingen van Hercules, is daar verantwoordelijk voor.

Daarnaast zijn er een enkele bijzondere nieuwtjes. Onder meer de Futura I-P9 met Pinion motor, gecombineerd met een systeem van negen versnellingen. Naar aanleiding van de vraag naar lichtere e-bikes is de Hercules Futura SL ontwikkeld; deze modellen zijn uitgevoerd met Bosch Performance line SX motoren. Het topmodel in deze serie heeft een vaste carbon voorvork. Speciaal voor de Nederlandse markt is de Hercules Montfoort I-F7 ontwikkeld, met een Bosch Active Line plus motor en 500 Wh intube  Bosch accu. Voor de sportieve rijders is de collectie SUV-modellen en MTB-modellen deels vernieuwd en uitgebreid.

Hercules maakt gebruik van verschillende motoren in de collectie 2025: Bosch, Brose Panasonic, Pinion en Bafang.  Alle varianten van de e-bike zullen tijdens Eurobike bij de Hercules/Wanderer stand (stand A03 in hal 12) te zien zijn. De buitendienstmedewerkers zijn aanwezig om handelaren en consumenten te ontvangen en de collectie te presenteren. Erik Wierstra en Hans Huylebroeck  zijn namens Nederland en België aanwezig.

Doel van de aanwezigheid van de Duitse onderneming Hercules tijdens de beurs is het versterken van de Europese bekendheid van beide merken. Eurobike telt al vele jaren, ook eerder in Friedrichshafen, talloze internationale bezoekers, waaronder veel Nederlandse en Belgische ondernemers. Dealers uit Nederland en België die niet naar Frankfurt komen, kunnen een afspraak met Erik Wierstra of Hans Huylebroeck maken in de mooie showroom in Emstek (Duitsland). Hier zal de collectie na Eurobike worden getoond. Op 22 en 23 september staan de Hercules en Wanderer modellen ook op de eigen jaarlijkse dealershow in het Bomencentrum in Baarn.

Optimale samenwerking met dealers is voor Hercules de basis voor groei in Europa; daar hoort een geheel nieuwe B2B website bij, die in ontwikkeling is en naar verwacht dit jaar wordt geïntroduceerd. Ook een ticketsysteem voor aftersales wordt binnenkort ingevoerd, zodat ondersteuning met betrekking tot garantie en vervangende onderdelen efficiënter plaats kan vinden.

Dit artikel is gesponsord door Hercules