Giant lanceert nieuwe elektrische stadsfiets AnyTour E+

Giant lanceert nieuwe elektrische stadsfiets AnyTour E+

Giant introduceert de AnyTour E+, een veelzijdige e-bike die gemaakt is voor comfort en avontuur. De nieuwe veiligheidsfeatures, grote accucapaciteit, soepele vering en innovatieve riemaandrijving maken deze e-bike van elke rit een comfortabel avontuur.

Giant, wereldwijd marktleider op het gebied van fietsen en fietsuitrusting van hoge kwaliteit, heeft zijn gloednieuwe AnyTour E+ geïntroduceerd. Deze praktische en veelzijdige e-bike is ontworpen om overal comfortabel en in stijl naartoe te kunnen rijden.

Het hart van de nieuwe AnyTour E+ is een krachtige SyncDrive-middenmotor met Smart Assist-modus, die automatisch het optimale ondersteuningsniveau kiest. Dit intelligente systeem maakt gebruik van sensoren en geavanceerde systemen voor een uiterst soepele en natuurlijk aanvoelende ondersteuning.

Comfortabel en veilig

Het frame van de AnyTour E+ legt de nadruk op sportief comfort. De Walk Assist-functie vergemakkelijkt het lopen met de fiets aan de hand. Dit is nuttig bij hellingen en fietskelders of dat extra zetje om de fiets met bagage voort te duwen.

De duurzame toerbanden, 63 millimeter verende voorvork en geveerde in hoogte verstelbare zadelpen (de zogenoemde dropper seatpost) zorgen voor een prima rijcomfort. Het vanaf het stuur verstelbare zadel zorgt voor extra gebruiksgemak en is ook bevorderlijk voor de veiligheid bij het op- en afstappen.

De AnyTour E+ wordt daarnaast geleverd met een geïntegreerde bagagedrager met een MIK HD-interface. Daarmee kun je snel en eenvoudig het laadvermogen aanpassen en accessoires zoals tassen of een kinderzitje toevoegen middels een veilig klikmechanisme. De bagagedrager heeft een maximaal draaggewicht van 27 kilo.

Slimme integratie

De SyncDrive-middenmotor wordt gevoed door de EnergyPak Smart-accu die netjes is geïntegreerd in het frame. Afhankelijk van het model is er keuze uit 500, 625 of 800 Wh. De oplaadpoort zit niet meer ter hoogte van de motor, maar net onder het stuur bij het balhoofd. Met de hogere plaatsing kun je gemakkelijker bij de oplaadpoort. De batterij kun je in iets meer dan twee uur tot 80 procent laden.

Onderweg is alle benodigde informatie gemakkelijk af te lezen van de RideDash EVO. Dit is Giants premium display met een full colour scherm dat onder alle omstandigheden goed afleesbaar is. Het display is mooi geïntegreerd met de stuurpen. Het scherm toont essentiële ritinformatie, zoals de snelheid, de afstand en het batterijniveau. En als je het display verbindt met de RideControl-app op je smartphone, krijg je ook toegang tot kaarten en turn-by-turn navigatie.

Giant combineert het RideDash EVO-display met de nieuwe RideControl Ergo 2-bediening op het stuur. De grote, ergonomisch ontworpen knoppen en ledlampjes geven het batterijniveau en ondersteuningsniveau aan. Ook bevat deze bedieningsunit knoppen om de Smart Assist en Walk Assist in te schakelen. Een geïntegreerde USB-C-poort maakt het mogelijk om het batterijniveau van de smartphone tijdens het rijden op niveau te houden.

De cockpit maakt interne kabelgeleiding mogelijk. De kabels en draden voor de koplamp, remmen, dropper seatpost-bediening, schakelsysteem, bediening en display zijn weggewerkt in het frame voor een mooi, strak uiterlijk.

Twee soorten frames

Met zijn veelzijdigheid en gemakkelijke bediening combineert de AnyTour E+ betrouwbaarheid met soepel rijcomfort. Of je nu door de stad rijdt of langere routes in landelijke omgeving aflegt, alle gemaakte keuzes bij deze e-bike zijn erop gericht om je vertrouwen, controle en een plezierige rit te bezorgen.

Er zijn twee soorten frames beschikbaar: een meer traditioneel herenframe met een bovenbuis (Double Diamond, of DD) en een frame met lage instap (Low Step Through, of LST), dat het gemakkelijker maakt om op- en af te stappen, zelfs als je op oneffen terrein rijdt of als de fiets is beladen. Beide bieden een gestroomlijnd profiel voor een moderne uitstraling, waarbij het voorframe uit één stuk is gemaakt. Dit resulteert in minder lasnaden en een meer solide frame.

De carbon riemaandrijving is in vergelijking met een traditionele ketting schoner en gaat langer mee. Daarbij komt dat hij vrijwel onderhoudsvrij is en stiller is dan een reguliere ketting. Hij is ook lichter en hoeft niet gesmeerd te worden. In combinatie met een interne versnellingsnaaf van Enviolo of Shimano is deze aandrijving ideaal voor betrouwbare fietsavonturen.

Dit artikel is gesponsord door Giant