Belgisch fietsmerk Urban Jungle richt zich op 'stadsavonturier'

Belgisch fietsmerk Urban Jungle richt zich op 'stadsavonturier'

De perfecte fusie van stadsverkeer en groen genot, zo omschrijft brandmanager Bart Blockmans het nieuwe Belgisch fietsmerk, Urban Jungle. "De fiets is ontworpen voor de moderne fietsavonturier. Urban Jungle symboliseert de uitdagingen van het stadsverkeer en de vreugde van recreatief fietsen in groene omgevingen."

Urban Jungle is meer dan zomaar een fiets; het is een levensstijl, vindt Bart Blockmans, brandmanager van Urban Jungle. De naam weerspiegelt volgens hem de steeds uitdagendere omgeving van het stadsverkeer, waar de fiets als een ware ontdekkingsreiziger doorheen navigeert.  Tegelijkertijd nodigt Urban Jungle uit om de stad te ontvluchten, op zoek naar groene oases en ontspanning. 

De Urban Jungle nodigt uit om de stad te ontvluchten.
De Urban Jungle nodigt uit om de stad te ontvluchten.

"Bij Urban Jungle zijn we ervan overtuigd dat mensen steeds meer van het begane pad af willen. Dat blijkt uit het succes van het gravelfietsen en het trailrunnen.  Wij hopen dat mensen die stukken offroad ook in hun commute naar het werk gaan steken om zo dagelijks op avontuur te gaan alvorens ze in de stad aankomen.”

Zes kenmerken

 De fiets moet volgens hem robuust zijn om de onverharde weg te kunnen trotseren, maar moet ook voldoende zichtbaarheid bieden en een hoeveelheid cargo kunnen dragen om te functioneren in de stedelijke context.  “Wekelijks zien we fietsers door het bos rijden, op e-bikes die daar eigenlijk helemaal niet voor gemaakt zijn. Een Urban Jungle is een fiets waarmee je tijdens de week veilig naar je werk kan pendelen en in het weekend comfortabel de natuur in kan trekken", zegt Blockmans die de zes kenmerken van de fiets hieronder op een rijtje zet.

1 Belgisch Design, Belgische Assemblage: Elk aspect van Urban Jungle fietsen is doordrenkt met het rijke erfgoed van Belgisch fietsdesign. Lokale assemblage garandeert vakmanschap en kwaliteit. 

2 Stedelijk en Elegant Design: Urban Jungle onderscheidt zich door een stedelijk en elegant design, wat resulteert in een fiets met een moderne integratie voor een high-end look. 

327,5” Wielen: De fietsen van Urban Jungle zijn uitgerust met 27,5 inch wielen, wat zorgt voor een optimale combinatie van wendbaarheid en vertrouwen op de fiets, ongeacht de omgeving. 

4Focus voor Zichtbaarheid: Urban Jungle legt de nadruk op zichtbaarheid en veiligheid. De fietsen zijn uitgerust met dagrijverlichting en high-end verlichting van Lezyne & Supernova. 

5Robuuste Onderdelen: Ontworpen met zeer kwalitatieve onderdelen, biedt Urban Jungle fietsen bestendigheid aan de elementen, zowel in stedelijke als avontuurlijke contexten. 

6Bosch Smart System Motoren: De fietsen worden aangedreven door geavanceerde Bosch Smart System motoren, waardoor je een krachtige en slimme rijervaring hebt.

Doordeweeks op de Urban Jungle door de stad en in het weekend de natuur in.
Doordeweeks op de Urban Jungle door de stad en in het weekend de natuur in.

Waar vind je Urban Jungle? 

Vanaf begin maart 2024 zijn de Urban Jungle fietsen bij de Belgische fietshandelaars te vinden. “Op dit moment hebben circa 40 winkelpunten hun engagement tegenover het merk bevestigd. Dit zijn voornamelijk onafhankelijk fietshandelaars. Fietshandelaars die hun assortiment willen verrijken met Urban Jungle, zijn welkom in onze showroom te Kortenberg of kunnen contact met ons opnemen”, zegt Blockmans. “Naast België, zal Urban Jungle dit jaar al beschikbaar zijn in Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Oostenrijk en Duitsland. Hiervoor wordt er samengewerkt met sterke distributiepartners. We verwelkomen fietshandelaars uit deze regio's om deel uit te maken van het Urban Jungle avontuur. “

Dit artikel is gesponsord door Scott Nederland.