Geliefd fietsmerk Hercules focust op verdere groei in Europa

Geliefd fietsmerk Hercules focust op verdere groei in Europa

Een van Duitslands bekendste en populairste fietsnamen wil zichtbaarder zijn op het eigen continent en zet zich daarom in voor een sterkere relatie tussen de lokale huismerkdealers en het verkoopkantoor in Nedersaksen.

Hercules wil in nauwe samenwerking met de fietshandel toewerken naar een grotere aandacht binnen Europa voor huismerken Hercules en Wanderer. De onderneming bestaat al sinds 1886 en heeft vandaag de dag vooral veel e-bikes in de collectie, uitgevoerd met een Bosch, Panasonic, Brose, Bafang of Shimano motor. Een jong team van twintig mensen breidt het assortiment voortdurend uit.

De onderneming legt de focus – naast de thuismarkt – op groei in diverse landen in Europa, waaronder Nederland en België. De medewerkers van de verkoop buitendienst voor deze landen hebben een belangrijke rol in de uitbouw van de huismerken en zijn voor alle dealers in contact met de organisatie. Voor Nederland is dat Erik Wierstra en voor België Hans Huylebroeck; zij hebben de support op de achtergrond van Joep Stumpe.

Eigen testbaan

Het hart van de fietsproducent klopt in Emstek in Nedersaksen, waar het verkoopkantoor en de productontwikkeling gevestigd zijn.

Er is een showroom voor huisshows en individuele dealerbezoeken. Hier staan zowel de nieuwste modellen als vintage exemplaren uit vervlogen tijden. Ook ligt er een eigen testbaan, zodat de gespecialiseerde dealers de nieuwste modellen kunnen uitproberen. Menig dealer uit Nederland en België heeft de unieke ambiance van Emstek al mogen proeven.

Ticketsysteem voor aftersales

Optimale samenwerking met dealers is voor Hercules de basis van de groei in Europa. Daarom is een geheel nieuwe B2B website in ontwikkeling die naar verwachting dit jaar live gaat, met een ticketsysteem voor aftersales om de ondersteuning met betrekking tot garantie en vervangingsdelen efficiënter te maken.

De collectie is breed en toegankelijk voor alle dealers in Europa. Voor consumenten is een website beschikbaar in het Duits, Nederlands, Engels en Frans. Daarop worden de modellen van 2023 gepresenteerd die doorlopen naar 2024 en de modellen van 2024 die doorlopen naar 2025. Behalve e-bikes zijn er ook exemplaren zonder elektrische ondersteuning zoals vouw-, trekking-, stads- en jeugdfietsen.

Dealershow in Baarn

In september zal Hercules weer een dealershow organiseren in Baarn voor Nederlandse en Belgische dealers. In 2024 was ze al aanwezig op Velofollies en het B2B festival en heeft ze ook voor volgend jaar inmiddels gereserveerd op deze beurzen. Aankomende zomer staat ze prominent op Eurobike in Frankfurt.

Dit artikel is gesponsord door Hercules.