Accell Dealervereniging blikt terug op 2023: constructieve gesprekken

Accell Dealervereniging blikt terug op 2023: constructieve gesprekken
Maurice Verdaat is voorzitter van de Accell Dealervereniging.

"Bij Accell waren in het afgelopen jaar veel ontwikkelingen, zoals de overname door KKR", zegt Dealervereniging-voorzitter Maurice Verdaat. Hij omschrijft de gesprekken die ze als dealervereniging met Accell hebben gehad als positief en opbouwend.

Maurice Verdaat: “Met de nieuwe managementstructuur binnen Accell verwachten we dat we deze lijn door kunnen zetten, waarbij we benieuwd zijn naar hun langetermijnvisie, de positionering van de verschillende merken en de kwaliteit en de beschikbaarheid van de fietsen.”  

Geen transportkostenvergoeding 

In het afgelopen jaar zijn verschillende punten door de dealervereniging besproken met Accell. Het resultaat hiervan was dat een aantal plannen of beleid gewijzigd werd. Zo ging door druk vanuit de dealervereniging de transportkostenvergoeding voor fietsen van tafel en verdwijnt deze per 1 juni zelfs voor alle fietsen. Ook zijn betere afspraken gemaakt over de vergoedingen bij garantiegevallen, zoals de uurlonen en de tijden voor reparaties. Ten slotte is er een goede terugroepactie gedaan voor het merk KOGA.  

Dealerstem ontzettend belangrijk

“De dealervereniging wordt door het bestuur en door de mensen eromheen gedragen”, legt Verdaat uit. Hij benadrukt daarbij het belang van de input vanuit de dealers. “Die is enorm belangrijk voor de dealerverenging. Daarmee kunnen wij veel effectiever zijn en deze punten – die bij dealers leven – bespreken. Met die waardevolle input kunnen we als dealervereniging het verschil maken. Want van beide kanten is er de absolute wil om naar elkaar te luisteren.” 

Heb je een opmerking of vraag aan de Accell Dealervereniging? Stuur dan een mail naar info@accelldealervereniging.nl