B2B Festival: 135 standhouders, bekendmaking Fiets Awards en BOVAG-ledenbijeenkomst

B2B Festival: 135 standhouders, bekendmaking Fiets Awards en BOVAG-ledenbijeenkomst

Het B2B Festival in Den Bosch - dat wordt gehouden op zondag 25 en maandag 26 februari en al compleet is uitverkocht - is dit jaar ook het toneel van de uitreiking van de Fiets Awards en de jaarlijkse ledenbijeenkomst van BOVAG.

Het B2B Festival in de Bossche Brabanthallen telt dit jaar aanzienlijk meer vierkante meters dan de editie van 2023. Naast hal 3 is namelijk ook hal 4 bij de beurs getrokken. Daarmee is de totale oppervlakte ongeveer 1,5 keer zo groot als vorig jaar. Naast het beursoppervlak groeide ook het aantal exposanten; van 116 in 2023 naar 135 nu. “En de beurs is twee maanden voor de start al compleet uitverkocht”, vertelt mede-organisator Rick Hackmann. “We hebben zelfs al een kleine wachtlijst. Dus als er onverhoopt standhouders af moeten zeggen, hebben we gegadigden klaar staan. Dat zorgt voor een comfortabel gevoel.”

Grotere stands en nieuwe exposanten

Het gros van de exposanten die de eerste editie van het B2B Festival kleurden, is ook dit jaar weer van de partij. Verschillende kozen voor een grotere stand. Daarnaast verwelkomen organisatoren Arnauld en Rick Hackmann ook een groot aantal nieuwe deelnemers. “Wat we de afgelopen maanden terug kregen van standhouders is dat het tijdstip van de beurs, zo kort voor het seizoen, dit jaar extra goed uitkomt. Winkels waren tijdens de dealershows terughoudend met het plaatsen van orders. Deze beurs vormt daarom een extra en erg interessant contactmoment.”

Fiets Awards 2024 en BOVAG ledenbijeenkomst

De beurs biedt dit jaar interessante plussen voor de bezoekers: zowel RAI Vereniging als BOVAG kiezen er namelijk voor tijdens het B2B Festival hun eigen events uit te rollen. De uitreiking van de Fiets Awards 2024, waar traditioneel ook de GfK-cijfers over het afgelopen jaar worden gepresenteerd, zal op de beursvloer plaatsvinden. De Award-winnende producten zullen op het horecaplein gepresenteerd worden. Op maandagmiddag organiseert BOVAG haar jaarlijkse ledenbijeenkomst. Deze start om 16.00 uur, bijna aan het einde van de tweede beursdag, zodat leden het bezoek aan de vergadering ideaal kunnen combineren met het beursbezoek.

Op speciaal verzoek: testbaan

Achter het horecaplein in hal 3 komt dit jaar een testbaan, waar bezoekers diverse fietsen en e-bikes kunnen uitproberen. Rick Hackmann: “Verschillende fietsmerken vertelden daar behoefte aan te hebben.” Verder keert ook dit jaar het B2B Workshop Plein terug. Hier worden vaktechnische demonstraties gegeven. “En op zondagavond is er weer de brancheborrel met livemuziek.”

Gratis parkeren, onbeperkt gebruik van catering

Net als bij de eerste editie hebben fietsenwinkels gratis toegang tot het B2B Festival. Registreren kan op de site van het festival. Bij binnenkomst krijgen geregistreerde bezoekers een badge, waarmee ze de beursvloer op kunnen. ’s Morgens is de ontvangst met koffie, thee en natuurlijk een Bossche Bol. Op het horecaplein kan onbeperkt gebruik gemaakt worden van de catering. Wie met de auto komt ontvangt een gratis parkeerkaart.

(Foto's De Venster Fotografie, Nijmegen)