Erik van Leijenhorst: 'Ook met een middelgrote winkel kun je winnen'

Erik van Leijenhorst: 'Ook met een middelgrote winkel kun je winnen'

Ruim een week na het binnenhalen van de titel Tweewielerwinkel van het Jaar 2023 geniet Erik van Leijenhorst nog volop na. De winkel staat vol met kaarten en bossen bloemen. Dat ze zouden winnen hadden Erik en zijn team niet verwacht: "Je denkt toch vaak dat een wat grotere winkel meer kans maakt, maar wij bewijzen dat ook een middelgrote winkel kan winnen. De jury kijkt echt van A tot Z naar je bedrijfsvoering, dus iedereen maakt kans."

Op maandag 6 november was de finale van de Tweewieler Awards bij AFAS in Leusden en won Erik met zijn winkel Leijenhorst2wielers in Voorthuizen de felbegeerde titel Tweewielerwinkel van het Jaar 2023. Daarna barstte het circus los: “Mijn telefoon heeft twee dagen lang roodgloeiend gestaan door alle telefoontjes, appjes en berichten. Op een gegeven moment heb ik ’s avonds mijn telefoon uitgezet, ik werd er tureluurs van. Maar wel geweldig natuurlijk en zelfs nu druppelt het nog steeds na.”

Overspoeld met cadeaus

Door de overwinning staat Erik volop in de belangstelling: “Op straat en in winkels word ik spontaan door alles en iedereen gefeliciteerd. Het is echt ongelooflijk wat dit lokaal doet; ik wist dat zo’n overwinning aandacht en publiciteit oplevert, maar dit overtreft al mijn verwachtingen!” Na een bericht op social media en in de lokale krant is het bedrijf overspoeld met cadeaus en reacties van familie, klanten en leveranciers: “Ik denk dat er wel 16 dozen gebak bezorgd zijn, bossen bloemen, flessen wijn, chocolade, zelfs een bos bloemen van de burgermeester, je kunt het zo gek niet bedenken.”

Het team van Erik met links staand voormalig oprichter van het bedrijf Henk van den Bosch.
Het team van Erik met links staand voormalig oprichter van het bedrijf Henk van den Bosch.

Teamprestatie

Ook het team van Erik is erg trots op de titel, net als de voormalige oprichter van het bedrijf Henk van den Bosch (staand links) die met zijn 80 jaar nog steeds werkzaam is in de werkplaats. “Hij heeft enorm van de uitreiking in Leusden genoten en het feestje erna. Hij kreeg ook heel veel berichten, super leuk. We zijn met z’n allen enorm trots op deze titel en blijven ons best doen in de winkel. Begin volgend voorjaar gaan we met z’n allen een nachtje naar Preston Palace om de overwinning goed te vieren.”

Waardevol juryrapport

Na de uitreiking hebben alle vijf finalisten een juryrapport ontvangen met daarin punten die de jury positief zijn opgevallen maar ook punten ter verbetering. “Zo’n juryrapport is heel waardevol. Het is mooi om te horen wat je goed doet, maar vooral de verbeterpunten zijn belangrijk. Het zijn vaak kritische punten die je eigenlijk zelf ook wel wist, maar als de jury het zo op papier zet, ga je er ook echt mee aan de slag.” Hij bedankt het team van Tweewieler en de jury met de organisatie: “Zo’n verkiezing en een uitreiking organiseren is heel intensief. Maar het event staat als een huis en leeft enorm in fietsend Nederland, dat heb ik nu wel gemerkt!”


Hoofdpartner


Partners


SponsorsHedwig Berendsen

Hedwig Berendsen

Senior redacteur Tweewieler