Effectieve fietsverlichting in de donkere maanden

Effectieve fietsverlichting in de donkere maanden

De donkere en koude maanden zijn begonnen, waardoor veiligheid op de fiets extra belangrijk wordt. Twee vooruitstrevende merken in fietsverlichting bieden extra veiligheid, met kwalitatief goede verlichting voor zowel de stadsfietser als de sportieve fietser.

Zien en gezien worden, dat geldt ook op de fiets. XLC heeft een breed assortiment aan voor- en achterlichten. Bij de ontwikkeling van de verlichtingslijn is ook aandacht besteed aan het gebruiksgemak. Zo geeft een lichtindicator bovenop de koplampen de accustatus aan.

Japanse expertise: Cateye

Cateye, gespecialiseerd in fietsaccessoires met name fietsverlichting en fietscomputers, combineert technologische precisie met de behoeften van fietsers. Met een verlichtingslijn geschikt voor diverse doelgroepen, van de allerkleinsten die beginnen met fietsen tot stadsfietsen en high-performance gravelbikes, biedt Cateye een breed assortiment aan verlichting om fietsers veilig de weg op te sturen.

Dealers kunnen een actieve rol spelen in het vergroten van de bewustwording over fietsveiligheid.”

Verschil tussen lumen en lux

Bij de specificaties van fietsverlichting staat vaak het aantal lumen en lux aangegeven. Lumen is de totale hoeveelheid licht die uit de koplamp komt, ongeacht waar het naartoe gaat. Het meet dus de totale hoeveelheid uitgestraalde lichtenergie.

Lux meet daarentegen hoe helder dat licht is op een specifiek punt, zoals een bepaald oppervlak. Zelfs als je een krachtige koplamp hebt (veel lumen), verspreidt dat licht zich over een groter gebied, en het aantal lux op een specifieke plek kan lager zijn.

Enkele populaire verlichtingssets

Bewustwording voor fietsers

Dealers kunnen een actieve rol spelen in het vergroten van de bewustwording over fietsveiligheid. Het verstrekken en delen van informatie over het belang van goede verlichting in de herfst en winter kan klanten helpen om de juiste keuze te maken om veilig van A naar B te komen. Juncker Bike Parts heeft voor dealers die daar graag mee willen gaan werken een halve of hele winkelmeter samengesteld met de best verkochte Cateye producten.

Dit artikel is gesponsord door Juncker Bike Parts.