Leijenhorst2wielers wint titel Tweewielerwinkel van het Jaar 2023

Leijenhorst2wielers wint titel Tweewielerwinkel van het Jaar 2023
Het winnende team van Leijenhorst2wielers met in het midden - met de Tweewielerwinkel van het Jaar-bokaal - eigenaar Erik van Leijenhorst. Links staat juryvoorzitter Ferry Smith. (foto Koos Groenewold)

En de winnaar van de titel Tweewielerwinkel van het Jaar 2023 is… Leijenhorst2wielers uit Voorthuizen. De finale tussen vijf topwinkels die werd gehouden bij AFAS in Leusden is gespeeld: de winnaar is een jonge pietje precies uit het Gelderse Voorthuizen.

Dat Leijenhorst2wielers van ondernemer Erik van Leijenhorst uit Voorthuizen op maandagmiddag 6 november werd uitgeroepen tot winnaar van de Tweewieler Award voor de Tweewielerwinkel van het Jaar 2023 was aan het begin van de verkiezing allesbehalve een zekerheid. Tussen de vele nieuwe en prachtig verbouwde winkels en bijzondere en innovatieve formules viel Leijenhorst2wielers niet direct heel erg op. Desondanks bereikte het bedrijf de finale, mede dankzij een helder ondernemersverhaal, een geslaagd mystery shopper-bezoek en mooie bedrijfsresultaten. In die finale moest ondernemer Erik van Leijenhorst de strijd aan met de hagelnieuwe 1.500 m2 grote winkel van Bike Totaal Hofstede uit Beltrum, het innovatieve concept van QicQ uit Amsterdam, de prachtige luxe van Riesewijk Exclusives uit Deventer en de compleetheid van Roto Tweewielers, eveneens uit de koekstad.

Pietje precies

Dat Leijenhorst2wielers een winnaar zou kunnen zijn, werd duidelijk tijdens het jurybezoek. De vakjury was verrast door de winkel en onder de indruk van het ondernemerschap van Erik van Leijenhorst. De analyse van de financiële resultaten voor H&L Accountants & Belastingadviseurs bevestigde dit beeld vervolgens. Juryvoorzitter Ferry Smith: “Perfectie wordt hier met hoofdletters geschreven. Over alles is nagedacht en er is opvallend veel tot in detail goed geregeld. Ronduit indrukwekkend is het IT-systeem dat de ondernemer op elk moment het gewenste inzicht geeft in de bedrijfsvoering. Mede daardoor is het mogelijk om binnen een normaal aantal uren het werk af te ronden en zo de werk-privé balans voor de ondernemer én zijn mensen gezond te houden.”

Samen-werken

Waar de jury ook veel waardering voor heeft is de vrijheid die de medewerkers hebben en de manier waarop verantwoordelijkheden zijn gedelegeerd. “Geld verdienen staat niet op de eerste plaats bij deze ondernemer, maar klanttevredenheid”, zag Ferry Smith. “En Erik van Leijenhorst weet dat het met tevreden klanten ook goed komt met de verdiensten.” De vakjury stelt in haar juryrapport dat we hier te maken hebben met een nog jonge, ‘self-made’ ondernemer die een inspirerend voorbeeld is van hoe je van onderaf een prachtig, goed lopend en goed georganiseerd bedrijf kunt neerzetten. Juryvoorzitter Ferry Smith: “Als je interesse in je vak en gevoel voor ondernemen hebt hoef je geen academische graad te hebben om succesvol te zijn.”

Hoofdpartner


Partners
SponsorsHarrie Hoitink

Harrie Hoitink

Hoofdredacteur Tweewieler