Winkelverkiezing: dit zijn de vijf finalisten

Winkelverkiezing: dit zijn de vijf finalisten

De verkiezing van de Tweewieler Awards koerst richting de finale op maandagmiddag 6 november. Vandaag maken we de vijf finalisten bekend van de verkiezing van de Tweewielerwinkel van het Jaar 2023. We stellen ze hieronder aan je voor in alfabetische volgorde. Finalisten van harte gefeliciteerd en heel veel succes!

Bike Totaal Hofstede in Beltrum

De eerste finalist is Bike Totaal Hofstede in Beltrum. Paradepaardje van dit familiebedrijf is de hagelnieuwe, 1.500 vierkante meter grote fietsbelevingswinkel. “Voor ons is het essentieel dat alles perfect is”, aldus Peter Hofstede. “Daarom zijn we elke dag kritisch op onze eigen werkzaamheden, willen we telkens een stap meer doen dan de consument van ons verwacht.”


Leijenhorst2wielers in Voorthuizen

De tweede finalist in de verkiezing is Leijenhorst2wielers in Voorthuizen. “We werken vanuit de visie dat we mensen blij willen maken met een nieuwe fiets of positieve dienst”, vertelt Erik van Leijenhorst. “Dat betekent concreet dienstbaar zijn aan de klant en een relatie met hem of haar opbouwen zodat we eerste keus zijn en blijven voor die klant.”


QicQ in Amsterdam

Ondanks dat ze zichzelf in de basis niet zien als een conventioneel fietsenbedrijf dingt QicQ in Amsterdam als derde finalist wél mee naar de titel. Odette Oostindiën: “We hebben vanuit het niets een succesvol, innovatief en stabiel, sterk online georiënteerd fietsenbedrijf opgezet.” Waar QicQ hoge ogen mee gooit is het eigen lease-product waarbij de klant zelf de hoogte van het maandbedrag bepaalt.


Riesewijk Exclusives in Deventer

Marc Riesewijk is de vierde finalist. Hij startte in januari van dit jaar met een 550 vierkante meter grote winkel met uitsluitend exclusieve fietsen: Riesewijk Exclusives. “We zijn uit onze comfortzone gestapt en hebben onze eigen snoepwinkel gecreëerd met een opvallend luxe aankleding en een heuse afleverbioscoop.”


Roto Tweewielers in Deventer

Wilco Wolterink was met Roto Tweewielers uit Deventer twee jaar geleden één van de vijf finalisten in de verkiezing van de Tweewielerwinkel van het Jaar. Dit jaar gaat hij als vijfde finalist opnieuw voor de winst. “We doen niets zomaar, we willen blijven groeien en ontwikkelen. We zijn een echte local hero die zichzelf elke dag weer wil overtreffen.”


Vervolg jurytraject

Volgende stap in het verkiezingsproces is dat de vijf finalisten bezoek krijgen van de onafhankelijke vakjury. Tijdens dat bezoek tonen de ondernemers de vijf juryleden en de winnaar van de verkiezing van 2022, Alex Kapma van Velodroom, hun winkel en geven ze de jury een presentatie over hun bedrijf, ondernemersdoelstellingen en toekomstvisie. Verder worden de finalisten financieel beoordeeld door de specialisten van H&L Accountants & Adviseurs. Tijdens de finalebijeenkomst die maandagmiddag 6 november wordt gehouden bij AFAS in Leusden wordt bekendgemaakt wie van de vijf finalisten een jaar lang de titel Tweewielerwinkel van het Jaar 2023 mag voeren.


Hoofdpartner


Partners
SponsorsHarrie Hoitink

Harrie Hoitink

Hoofdredacteur Tweewieler