Hercules GmbH presenteert vernieuwde collectie op dealershow in Baarn

Hercules GmbH presenteert vernieuwde collectie op dealershow in Baarn

Het Duitse merk Hercules vernieuwde haar voor de Nederlandse en Belgische markt ontwikkelde e-bikes voor 2024 geheel. De presentatie van de nieuwe collectie zal plaatsvinden op de dealershow op zondag 15 en maandag 16 oktober in Baarn.

In de collectie e-bikes van Hercules zitten al enkele jaren modellen speciaal voor de Nederlandse en Belgische markt. Deze e-bikes zijn voorzien van typische kenmerken zoals een gesloten kettingkast, snelbinders en jasbeschermers; delen die in andere landen dan Nederland en België niet gevraagd zijn. 

Voor dealers in andere landen of gebieden heeft Hercules e-bikes beschikbaar die lokaal gewenst zijn. Daarbij kan de Hercules dealer overal kiezen welke modellen Hercules het beste zou kunnen passen in zijn/haar winkelaanbod.

Bosch middenmotor

De Hercules e-bikes die speciaal voor de Nederlandse en Belgische markt zijn ontwikkeld, zijn geschikt voor dagelijks gebruik en worden afgemonteerd met de Bosch middenmotoren Active Line en Active Line Plus. Vanaf de collectie 2023/2024 zijn de modellen Nizza F7 NL, Montfoort F7 en Montfoort F7 Belt voorzien van schijfremmen en een aangelaste bagagedrager waarin de Bosch accu van 400 Wh een stabiele plek vindt. Deze constructie verhoogt de stijfheid van de fiets waardoor deze nog prettiger rijdt. 

De Montfoort I-F8 is voorzien van een Bosch Powertube accu met 500 Wh welke in het frame verwerkt is en daardoor ook een stabiel rijgevoel geeft. De Hercules Montfoort en Nizza modellen uit de collectie 2023/2024 hebben een maximaal toegelaten gewicht inclusief E-Bike van 135 Kg. 

2024/2025 nieuwe uitstraling

De Benelux modellen van Hercules krijgen voor 2024/2025 een nieuwe uitstraling door het gebruik van nieuwe en modieuze kleuren. Daarnaast geven de dikkere banden (50-622) de e-bikes meer body en comfort. De Montfoort F7 zal in twee kleuren geleverd worden: matblauw en mat olijfgroen. De Montfoort F7 Belt zal in de kleur denimblauw glans geleverd worden. Ook de Hercules Nizza F7 NL krijgt een nieuwe uitstraling met dikkere banden en een kleurstelling in zilvermat.

De aangelaste bagagedragers versterken de looks van de vernieuwde modellen waarvan ook de aandrijving zal worden gewijzigd. De Montfoort F7 en F7 Belt zullen vanaf 2024 worden voorzien van een Bosch Active Line Plus Smart System en een Bosch Intuvia 100 Display. De Hercules Nizza F7 NL krijgt dan een Bosch Active Line Smart System met een Bosch Purion 200 Display. De Montfoort en Nizza modellen hebben een Shimano N7 naaf, waarbij een Bosch 400 Wh accu in de bagagedrager is verwerkt.

Dit artikel is gesponsord door Hercules