Knog Blinder Pro: geheel vernieuwde lijn fietsverlichting

Knog Blinder Pro: geheel vernieuwde lijn fietsverlichting

Knog vervangt de PWR serie met een geheel vernieuwde lijn fietsverlichting onder de naam Blinder Pro. Een nieuwe batterij zorgt voor een langere brandduur en de naamgeving zorgt voor een duidelijker onderscheid tussen het aantal lumen wat de keus voor de consument moet vereenvoudigen.

In de PWR serie was het aantal lumen output niet eenvoudig zichtbaar. Uit onderzoek is gebleken dat de consumenten een duidelijke specificatie van het aantal lumen gebruiken bij het kiezen van de meest geschikte lamp, iets wat we terugzien bij de nieuwe lampen. Zo heet de lamp met 900 lumen nu Knog Blinder Pro 900, wat direct duidelijk maakt om hoeveel lumen het gaat. Naast 900 lumen is er ook een versie met 600 of 1300 lumen verkrijgbaar. 

Interne batterij

Alle lampen hebben een interne batterij met een grotere capaciteit dan de PWR-serie, wat zorgt voor een flinke toename in brandtijd, tot wel 40 procent ten opzichte van andere aanbieders. Zo heeft de Blinder Pro 900 een maximale brandduur van twee uur op de maximale stand. Naast deze fietslampen verschijnen er later dit jaar lampen die op een externe batterij kunnen worden aangesloten of op de batterij van een e-bike. Deze lampen kennen een nog krachtigere output van 1300, 1800 en zelfs 2300 lumen.  

Drie standen

De behuizing bestaat uit een CNC-gefreesd stuk aluminium en is waterdicht. Bovenop zit een goed bereikbare knop waarmee je de lamp aan en uit kunt zetten en door de diverse modi kunt wisselen. Er zijn drie verschillende standen in 900, 450 en 200 lumen die continu branden en drie modi in verschillende knipperende standen. Een gekleurd lampje geeft aan hoeveel batterij de lamp nog heeft. Opladen gebeurt met een universele USB-C kabel. 

Er worden twee bevestigingen meegeleverd. De eerste is een flexibele rubberen strap die om het stuur te bevestigen is. De Blinder Pro kan daar eenvoudig op- en afgeschoven worden. De bevestiging is zowel in hoogte als naar links en rechts te verstellen, zodat men zelf de richting van de straal kan bepalen. De tweede houder is compatibel met GoPro-mounts, zodat je deze op een helm kan bevestigen. Met deze tweede mount is het ook mogelijk deze onder een compatibele front-mount voor een fietscomputer te hangen. 

Twee soorten stralen

De Blinder Pro levert twee soorten stralen. Een set LEDs straalt hard en direct vooruit, wat zorgt voor optimaal zicht op het fietspad of de trail waar je op rijdt. Een tweede set LEDs levert een zachtere en bredere straal, waardoor het ook mogelijk is om te zien wat er zich naast het pad bevindt. Twee uitsparingen aan de zijkant zorgen ervoor dat de fietser ook vanaf de zijkant goed te zien is, wat extra veiligheid biedt.  

Dit artikel is gesponsord door Cosmic Sports.