Merida terug met traditionele dealershows

Merida terug met traditionele dealershows

Na een aantal jaar afwezig te zijn geweest, kiest Merida Benelux dit jaar weer voor de traditionele dealershows. De gehele maand september kunnen Merida dealers uit de Benelux op maandagen en dinsdagen in het Merida Experience Center in Apeldoorn de vernieuwde 2024 collectie bekijken én bestellen.

Nu de rust grotendeels weer wedergekeerd is in de fietsenbranche kiest Merida Benelux ervoor om de traditionele dealershows terug te laten keren. Iets waar algemeen directeur Peter Koperdraad enorm naar uitkijkt: “We kunnen niet wachten om onze dealers eindelijk weer onder het genot van een hapje en een drankje te mogen verwelkomen in het Merida Experience Center en met hen te praten over onze nieuwe collectie. De afgelopen jaren is er hard gewerkt achter de schermen om wederom een hele sterke en complete collectie te mogen presteren. Hier zijn we dan ook heel trots op.”

Meer dan alleen nieuwe kleuren

Merida pakt ook dit jaar weer uit met een spectaculair kleurenpalet. Dit in combinatie met de nieuwste groepen van Shimano en Sram maakt het een van de meest uitgebreide assortimenten van de afgelopen jaren. Onder andere de populaire Scultura en Reacto met de Shimano 105 Di2 groepset zullen getoond worden. Bovendien worden er diverse innovaties gepresenteerd die voor het eerst te zien zullen zijn, waaronder de recent geïntroduceerde nieuwe Big Nine lijn; een volledig vernieuwd concept voor hardtail mountainbikes.

Nieuwe Big Nine en Big Nine TR

De Big Nine heeft een flinke facelift gehad. Met een volledig herontworpen geometrie, gebaseerd op het Agilometer maatsysteem, biedt deze fiets vergelijkbare rijeigenschappen als de One-Forty en One-Sixty modellen. Hiermee kan de rijder het frame kiezen wat het beste bij zijn of haar wensen past. Zo kunnen ze kiezen voor het langere model voor meer stabiliteit, of voor het kortere model voor directer stuurgedrag.

De nieuwe Big Nine biedt ruimte voor banden tot wel 2.4", wat zorgt voor meer grip en controle. Voor de avontuurlijke rijders die van wat meer uitdaging houden, is ook de Big Nine TR geïntroduceerd. Deze hardtail heeft meer trail-gerichte eigenschappen, dankzij een langere veerweg, een dropper-post en een grover bandenprofiel.

Dicht bij huis

Waar er voorheen aparte dealershows waren voor de Nederlandse en Belgische markt, heeft Merida Benelux er nu voor gekozen om de show te organiseren op hun hoofdkantoor in Apeldoorn. Hier zal in het Experience Center een groot deel van de 2024 collectie te bekijken zijn.

Gedurende de hele maand september wordt de showroom op maandagen en dinsdagen exclusief voor dealers omgetoverd. Voor consumenten zal het Experience Center op deze dagen dus gesloten zijn. “Op deze manier zijn wij zelf in control, en kunnen we de dagen indelen zoals wij willen. Zo beginnen we al om 9 uur, en gaan we door tot 20 uur zodat dealers ook na sluiting van hun winkel nog in alle rust langs kunnen komen,” zegt algemeen directeur Peter Koperdraad.

Eenvoudig aanmelden voor dealers

Dealers kunnen zich aanmelden via een formulier in de Merida dealer portal. Hier zijn tijdsblokken van 1 uur te reserveren, waarbij ook de persoonlijke vertegenwoordiger klaar zal staan om alle ins en outs te vertellen over alle nieuwigheden. In samenspraak met de vertegenwoordiger is het mogelijk een planorder te maken voor het jaar 2024. Belgische dealers kunnen zich aanmelden voor 4,5,11 en 12 september. Voor de Nederlandse dealers komen daar de datums 18, 19, 25 en 26 september nog bij.

Dit artikel is gesponsord door Merida