Stromer stelde highlights 2024 voor op Eurobike

Stromer stelde highlights 2024 voor op Eurobike
De Stromer ST5 Smart.Shift.

Het Zwitserse merk voor speed pedelecs Stromer presenteerde op Eurobike twee nieuwe modellen: de ST5 Smart.Shift en de ST3 ARBR SE. Daarnaast onthulde het merk dat ze als eerste fietsmerk meewerkt aan de ontwikkeling van de Next Generation Solid State Ceramic Battery.

Stromer ST5 Smart.Shift

De Stromer ST5 is afgestemd op woon-werkverkeer. Eind 2023 wordt hij gelanceerd met de elektronische Pinion Smart.Shift schakeling – waar ook de ST7 mee was uitgerust – in combinatie met 9 versnellingen Pinion C 1.9, volledig geintegreerde ABS (vooraan) en een Alps Alpine audio module voor audio feedback bij het uitschakelen en bij het aansluiten van de lader. De 850 Watt sterke achterwielmotor met sportmodus zorgt voor een dynamisch en geruisloos rijplezier met ondersteuning tot 45 km/u.

De ST5 is onderhoudsvriendelijk dankzij de elektrische Pinion schakeling en de Gates Carbon Belt Drive. Hij is uitgerust met high-end componenten zoals Brooks handgrepen, een zadel van Selle Royal Vivo, een Supernova M99 Pro 2 koplamp (tot 3.000 lumen) en TRP HD944 vierzuigerremmen.

 • Bereik tot 180 km
 • Connectiviteit via mobiel netwerk voor GPS-plaatsbepaling, Smartlock, motorinstellingen, statistieken
 • Keyless accu uitwerpen met een druk op de knop
 • Volledig geïntegreerd design en spitstechnologie
 • Voor extra rijcomfort optioneel met verende voorvork en geveerde zadelpen

De Stromer ST5 Launch Edition is beschikbaar vanaf december 2023 en heeft de kleur ‘Imperial Red’. Het standaard model is beschikbaar vanaf maart 2024 en heeft de kleur ‘Aventurine Green’. De verkoopadviesprijs van de fiets is 10.990 euro.

De Stromer ST3 ARBR SE.
De Stromer ST3 ARBR SE.

Stromer ST3 Alinghi Red Bull Racing Special Edition

Als officiële e-bikesponsor van het Alinghi Red Bull Racing Team lanceert Stromer nog een speciaal model naar aanleiding van de deelname van het Alinghi Red Bull Racing Team aan de America’s Cup 2024. De speciale editie wordt geleverd met een exclusieve Alinghi Red Bull Racing tas en de Stromer Alinghi Red Bull Smart Helmet, die enkel in de set met de e-bike verkrijgbaar zijn.

De Stromer ST3 ARBR SE beschikt over de Pinion C1.9 XR-schakeling met 9 versnellingen voor betrouwbare schakelprestaties. In de Pinion versnelling kunnen alle versnellingen gemakkelijk via een draaischakelaar in stand of al rijdend en onder belasting gewisseld worden. De 820 Watt sterke achterwielmotor ondersteunt stil en dynamisch tot 45 km/u, en de accu van 983 Wh zorgt voor een bereik tot 180 km. 

 • Aanpasbare, comfortabele zitpositie
 • Onderhoudsvriendelijk dankzij Pinion schakeling en Gates Carbon Belt Drive
 • Connectiviteit via mobiel netwerk voor GPS-plaatsbepaling, Smartlock, motorinstellingen, statistieken
 • Keyless accu uitwerpen met een druk op de knop
 • Meermaals bekroond, geïntegreerd design
 • Opties: ABS (vooraan), verende voorvork en geveerde zadelpen voor extra rijcomfort

De Stromer ST3 is beschikbaar vanaf september 2023 en heeft de kleur ‘Alinghi Red Bull Racing Grey’. De verkoopadviesprijs van de fiets is 8.999 euro.

De Next Generation Solid State Ceramic Battery.
De Next Generation Solid State Ceramic Battery.

Next Generation Solid State Ceramic Battery

Autofabrikanten zoals Volkswagen, Mercedes-Benz en BMW investeren al langer in de ontwikkeling van nieuwe accu’s. Als innovatieleider in het segment van snelle e-bikes is het voor Stromer essentieel om mee vorm te kunnen geven aan innovaties van de toekomst. Samen met innovatiepartner TD Hitech Energy werkt Stromer daarom al geruime tijd aan de Next Generation Solid Ceramic Battery voor e-bikes. Op Eurobike werd een eerste bruikbaar prototype van de accu voorgesteld.

Solid State batterijen zijn een veelbelovende technologie voor de opslag van energie en ze bieden heel wat voordelen voor e-bikes. In de komende jaren zal Stromer zich hard inzetten voor de verdere ontwikkeling van deze nieuwe generatie accu’s.

Fast Charger

Waar de ontwikkelaars zich vooral op zullen moeten focussen, is laden bij lage temperaturen tot -20° C (doel is -30° C), grotere veiligheid in vergelijking met de huidige accu’s en kortere laadtijden met een Fast Charger (3C rate = nog maar ca. 20 min; doel is 5C rate = slechts 12 min). 

Co-CEO Tomi Viiala: “Als innovatief merk willen we er ook bij nieuwe technologieën vroeg bij zijn in de onderzoeks- en ontwikkelingsfase. De Solid State Ceramic Battery is voor ons de heilige graal. Het zal nog een paar jaar duren tot deze technologie geschikt is voor serieproductie, aangezien de productiekosten momenteel nog erg hoog zijn en de prestaties van de accu vandaag nog ontoereikend zijn. Deze nieuwe technologie kan echter heel wat voordelen bieden in de toekomst, vooral op vlak van veiligheid en laadsnelheid, die tot 10 keer sneller zal zijn dan bij huidige lithiumbatterijen.”

Dit artikel is gesponsord door myStromer.