Efficiënt werken in de werkplaats met de juiste tools

Efficiënt werken in de werkplaats met de juiste tools
Binnen twee minuten zijn de remblokken perfect ingeremd.

Niet alleen de productiviteit, maar ook het werkgeluk stijgt bij efficiënter werken in de werkplaats. Met de juiste tools voorkom je onnodige loopbewegingen, herhaalreparaties en gefrustreerde werknemers en consumenten.

De CyclOn SBR Inremmachine bespaart niet alleen veel tijd, maar het vermindert ook het aantal klachten over piepende schijfremmen aanzienlijk. Binnen twee minuten zijn de remblokken perfect ingeremd, waardoor de remblokken aanzienlijk langer mee gaan en de remkracht optimaal is. Uit onderzoek blijkt dat een gemiddelde rijwielspecialist zo’n 50 klachten per jaar over piepende schijfremmen ontvangt. Vermenigvuldig dit met het uurloon van de mechanieker en tel uit je winst.

Marketingtool

Daarnaast is het een goede marketingtool richting de consument. De consument moet naar de winkel komen (inremmen is niet mogelijk via internet), ziet daarbij meteen het vakmanschap en kan kennismaken met het gehele assortiment in de winkel in een passende ambiance. De SBR Inremmachine is in te zetten als een service, maar er kan ook een verdienmodel aan gekoppeld worden. Op de machine zelf zit twee jaar garantie. Verder is de SBR Inremmachine uit te breiden met handige accessoires zoals onder andere een oprijplaat en beschermhoes.

Voordelige grootverpakkingen

Het verbruik van producten ligt een stuk hoger in de werkplaats dan bij de consument. Met grootverpakkingen in de werkplaats wordt de efficiëntie verhoogd en daarnaast zijn ze een stuk voordeliger in prijs dan de consumentenverpakkingen. De werkplaatsverpakkingen zijn ook in te zetten als duurzaam alternatief voor de consument. Zet bijvoorbeeld een 2,5 liter smeermiddel op de counter en vul het lege flesje smeermiddel in plaats van een nieuw flesje te verkopen. Dat is voordeliger voor beiden en goed voor het milieu. Smeermiddelen in 2,5 liter verpakking, Tyre Sealant in 5 liter verpakking, vetpotten met een inhoud van 0,5 of 1 liter en Bionet Chain Cleaner in 20 liter verpakking; de mogelijkheden zijn legio.

Geen onnodige loopbewegingen

De CyclOn Maintenance en Grease Bar zijn duurzame en stevige metalen houders voor het organiseren van de werkplaats essentials. Met de Maintenance en Grease Bar zijn de belangrijkste verbruiksartikelen overzichtelijk én binnen handbereik. Doordat de CyclOn vetpotten zijn voorzien van een beweegbare bodem is doseren met de Grease Bar gemakkelijk, schoon en kostenbesparend.

Bij de Grease Bar zijn handige kwastjes en doseerspuiten inbegrepen. De doseerspuit is te vullen met vet door de spuit op de vetpot te drukken. Door de beweegbare bodem vult de doseerspuit zich netjes en schoon met het gewenste vet.

Wanneer er toch liever gebruik wordt gemaakt van de 150 milliliter vetverpakkingen, dan is de Grease Gun het product om de werkplaats netjes te houden. Door de Grease Gun op de 150 milliliter verpakking te plaatsen kan men gemakkelijk moeilijk bereikbare onderdelen zoals wielnaven, trapassen en balhoofdlagers voorzien van vet.

Dit artikel is gesponsord door CyclOn.