Zo help je klanten gesmeerd de wintermaanden door

Zo help je klanten gesmeerd de wintermaanden door

Het schoonmaken, smeren en beschermen van je fiets is het hele jaar door belangrijk. Toch heeft een fiets in de wintermaanden meer onderhoud nodig dan wanneer het hartje zomer is: vocht, viezigheid en pekel tasten de fiets namelijk aan. Gelukkig zijn er een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden, zodat zowel je klanten als hun fietsen gesmeerd de winter doorkomen. Cyclon gaat je daarbij helpen.

Juiste voorbereiding

Door de klant goed te informeren over hoe je een fiets op de juiste manier reinigt en smeert, voorkom je dat ze terugkomen met een krakende ketting en roestvorming. De voorbereiding van een fietsrit begint immers al zodra een klant je winkel bezoekt voor dat ene product dat ze nog missen, of alweer nieuwe nodig hebben.

Cyclon Wet Lube is het product dat er doorheen zal vliegen deze herfst en winter. Onder natte en koude weersomstandigheden is een smeermiddel op basis van olie met PTFE namelijk zeer geschikt. Het zorgt ervoor dat vocht wordt verdreven en beschermt tegen corrosie. Daarnaast is het ook vorstbestendig. Het kleine flesje van 25 of 125 ml is voor de klant makkelijk mee te nemen tijdens een fietsrit. De navulling van 625 ml is ideaal voor in de schuur of werkplaats. Mocht de ketting niet gedruppeld kunnen worden, dan is er ook de Cyclon Wet Spray in een spuitbus van 250 ml of 500 ml. Vertel uw klant altijd dat het beste resultaat wordt bereikt door de avond voor het fietsen de ketting te smeren.

Tijdens de rit

De fietser heeft natuurlijk aan alles gedacht voor tijdens het fietsen. Een bidon met hun favoriete (sport)drank, de juiste voeding, zadeltasje met extra band en afnemers, extra arm- en beenstukken (zeker nu het kouder wordt) en een moderne fietscomputer.

Een onmisbaar product voor alle tubeless fietsers is de Cyclon HQ Tyre Sealant. Deze dicht gaatjes tot wel 6 mm en is niet schadelijk voor wiel of band. Het weer wordt alleen maar extremer, des te meer reden om de juiste producten aan te bieden voor ieder soort klant. De sealant kan ook worden toegevoegd in normale binnenbanden, waardoor de kans op lekrijden nagenoeg nul is.

Niet meteen de schuur in

Een veelgemaakte fout is het meteen wegzetten van de fiets bij thuiskomst. Goede producten die ervoor zorgen dat fietsers gemakkelijk maar vooral snel hun fiets schoon kunnen maken zijn dan ook essentieel. Cyclon raadt aan om altijd, en zeker in de herfst en winter, overtollig vuil van de fiets te spuiten, alvorens de ketting en remmen schoon te maken gevolgd door de rest van het frame. Natuurlijk met een tuinslang of een emmer met een borstel en nooit met hoge druk reinigers. Met de Cyclon Bike Cleaner (met water afspoelen) of Cyclon Foam spray (zonder water te gebruiken) is iedere fiets met slechts 1 product volledig te reinigen en wordt de fiets poetsen een eenvoudig kunstje!

En als de klant dan toch terugkomt met roest?

Alle niet gelakte onderdelen zijn vatbaarder voor roest en corrosie. Vaak zijn het stuur- en zadelpennen, trapassen of kleine boutjes die door de klant over het hoofd worden gezien tijdens het reinigen van de fiets. Maar vooral ook de forensen- of schoolfiets heeft veel te leiden onder de Nederlandse weersomstandigheden en zijn gemaakt van materialen die niet meer bestand zijn tegen water en pekel.

Juist daarom moeten zij goed beschermd worden tegen vocht en zout, wat op lange termijn roest veroorzaakt. Een anti-roest spray is dan ook geen overbodige luxe. De revolutionaire Cyclon XRP60 Extreme Rust Protection zorgt voor een langdurige bescherming. Een nieuw product waarop iedere fietser, zeker ook die met een “gewone” fiets al lang naar op zoek was. De handige spuitbus zorgt voor optimale verdeling van het product. Insprayen, licht uitwrijven en laten drogen. Simpel, duurzaam en maandenlang roestvrij rijden, welke fietser wil dat nou niet?

Voor iedere fiets de juiste zorg

Cyclon verzorgt het totale onderhoud van de fiets voor zowel de professional, de fanatieke wielertoerist als voor de veeleisende forens en e-bike-eigenaar. Met een compleet assortiment van reinigings-, smeer-, bescherm- en onderhoudsproducten kan iedere racefiets, mountainbike of stadsfiets worden onderhouden.

Dit artikel is gesponsord door Cyclon.