Pieter den Boef: 'Johnny Loco heeft grote stappen gezet met hun bakfiets'

Pieter den Boef: 'Johnny Loco heeft grote stappen gezet met hun bakfiets'
Pieter: “We willen het liefst dat klanten voor advies langskomen.”

"In 2014 ben ik begonnen met de Bakfietsloods. Inmiddels zijn we al drie keer verhuisd naar een grotere bedrijfsruimte", zegt Pieter den Boef. "Een elektrische bakfiets? Dat is heel iets anders dan een elektrische fiets. Daarom willen we het liefst dat klanten voor een adviesgesprek bij ons langskomen."

Met hun specialisme in bakfietsen vervullen ze een regiofunctie, waarbij ook landelijke en zelfs buitenlandse klanten de specialist uit Alblasserdam weten te vinden. “Een pluspunt is ons ruime assortiment waar klanten uit kunnen kiezen. Daarnaast hebben we een mooi assortiment kwalitatieve, gebruikte bakfietsen. Wat klanten ook waarderen is onze unieke servicedienst, waarbij we defecte bakfietsen ophalen en binnen een paar dagen weer terugbrengen. En we geven klanten veel aandacht en tijd wanneer ze onze winkel bezoeken. Een extra proefrit of tussendoor een boterham eten aan onze kantinetafel? Dat gebeurt regelmatig.”

Bakfietsen Johnny Loco

Die adviesfunctie is ook wel nodig, want met een aanbod van ruim 100 bakfietsen verdeeld over acht verschillende dealerschappen is het advies van een expert heel welkom. Eén van de merken bij Bakfietsloods is Johnny Loco. “Hun bakfietsen zijn stijlvol en licht van gewicht. Bovendien zijn ze kwalitatief goed en afgemonteerd met kwaliteitsonderdelen. Daarbij is het een heel goed besluit geweest om met Shimano Steps verder te gaan”, zegt Pieter den Boef over het merk dat twee modellen elektrische bakfietsen aanbiedt.

E-Cargo Cruiser: gezellige bakfiets

De Johnny Loco E-Cargo Cruiser is een stijlvolle elektrische bakfiets met drie wielen. “Het lichte gewicht is een absoluut pluspunt van deze bakfiets, waardoor deze heel makkelijk is te besturen. We noemen dit een ‘gezellige bakfiets’ waarmee je kinderen van school haalt, boodschappen doet en recreatief kunt fietsen. Je hebt genoeg plek om je picknickmand mee te nemen.”

Twin Cruiser: wendbaar en uniek

De Twin Cruiser is een wendbare bakfiets met twee wielen die ideaal is voor in de stad: je hebt een korte draaicirckel. Dankzij het lage zwaartepunt is het opstappen en wegrijden. “De unieke combinatie van twee kindjes op een bankje en eventueel een derde kindje erbij of een Maxi-Cosi erbij spreekt veel mensen aan. Een constructie die weinig andere concurrenten aanbieden, wij hebben er zelf ook veel sympathie voor. Veel mensen kennen de Twin Cruiser nog niet, maar wanneer deze voldoet aan hun wensenlijstje, dan is het direct de favoriet.”

Volledig naar wens

Beide modellen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Dankzij het ruime aanbod aan accessoires kan een klant de bakfiets volledig naar wens maken. “Die accessoires hebben een praktische insteek met een klasse uitstraling. Dan moet je denken aan MaxiCosi steunen, hoezen, antislipmatten en een kwalitatieve regenhuif. Die laatste wordt door zo’n 90 procent van de kopers erbij genomen.”

Te bescheiden

Als merk levert Johnny Loco mogelijkheden voor interessante bijverkoop. Ook op het gebied van aftersales en ondersteuning verloopt de samenwerking goed. Pieter den Boef: “Het mooie is het directe contact, als dealer kun je ze altijd bellen. Ze nemen de tijd voor je, ze leven zich in.”
Zijn er ook nog verbeterpunten bij het merk? “Ze hebben grote stappen in kwaliteit gemaakt. Ze zijn geëvolueerd in hun verbeteringen, brengen nu een heel goed product. Dat zouden ze wat meer mogen roepen, want het zijn kwalitatief echt goede bakfietsen.”

Dit artikel is gesponsord door Johnny Loco.