Vernieuwde doorlopende verzekering ANWB: dealer doet makkelijker zijn verhaal

Vernieuwde doorlopende verzekering ANWB: dealer doet makkelijker zijn verhaal
Dealers kunnen met de vernieuwde ANWB Doorlopende Fietsverzekering gemakkelijker hun verhaal doen.

"Een ander, eenvoudiger, toekomstbestendig fietsverzekeringsaanbod, en daardoor meer gemak voor de dealer. Dát is kort samengevat waarvoor de ANWB met de vernieuwde doorlopende fietsverzekering zorgt. Per 1 maart is het afsluitbaar", vertelt Joris Smink.

“Het aanbod en de inhoud van ANWB fietsverzekeringen waren voor consumenten en dealers niet altijd gemakkelijk te begrijpen. Er waren meerdere producten met verschillen in voorwaarden en het productaanbod op ANWB.nl week af van dat in het tweewielkanaal. Dat en meer hebben we aangepast.”

Aflopende verzekering vervalt

“De ANWB Aflopende Fietsverzekering is vervallen. Daarover kregen we de meeste vragen en volgens dealers is deze niet langer nodig. De vernieuwde ANWB Doorlopende Fietsverzekering heeft voortaan een modulaire opbouw.

Joris Smink, Salesmananger ANWB Tweewiel.
Joris Smink, Salesmanager Tweewiel ANWB.

Je hebt een basisdekking Beschadiging en/of Diefstal. Desgewenst kan daar aan worden toegevoegd: Pech- hulp, Ongevallendekking en Verhaalrechtsbijstand. De nieuwwaardedekking is nu bij alle ANWB fietsverzekeringen vijf jaar en ook het eigen risico en de pechhulpdekking zijn gelijkgetrokken. We houden ook rekening met markt-ontwikkelingen, zoals het toenemende aantal connected e-bikes. Deze zijn na diefstal gemakkelijker traceerbaar, en dus bieden we daar premievoordeel. Met een fijnmazige postcode-indeling in plaats van drie regiogebieden is de premie eerlijker geworden.”

Keuzestress verdwijnt

“Dealers kunnen met de vernieuwde ANWB Doorlopende Fietsverzekering gemakkelijker hun verhaal doen. Mitsen en maren blijven achterwege en de keuzestress bij de consument verdwijnt. Dankzij de modulaire opbouw zijn we klaar voor de toekomst: we kunnen we het product indien nodig snel updaten en zo op marktontwikkelingen inhaken. Samen met het tweewielkanaal bieden we steeds een perfect passend product.”

Dit artikel is gesponsord door ANWB.