Nieuwe serie SQlab sturen

Nieuwe serie SQlab sturen

SQlab introduceert drie nieuwe sturen in het Tour, Trekking & Comfort-assortiment: de 310, 302 en de 321. Om de kwaliteit en duurzaamheid te waarborgen zijn alle sturen vervaardigd volgens MTB-normen en hebben ze het testprotocol van het Zedler Institute voor downhill-sturen doorstaan.

De sturen verschillen van elkaar wanneer het gaat om de mate van backsweep en downsweep. Bastian Dietz, Director Global Business Development bij SQlab legt uit wat deze termen betekenen: “Backsweep zorgt voor een rechte overgang van de onderarm naar de hand en vermindert gevoelloosheid in de vingers. Downsweep zorgt voor een natuurlijke stand van de ellebogen, waardoor de nek- en schouderspieren ontspannen.”

Handlebar 310

Het 310 3.0 stuur is gemaakt voor de op comfort gerichte mountainbike die alleen wordt gebruikt om te toeren op licht terrein. Verder kan deze gebruikt worden voor stads- en fitnessfietsen. “Het doel was om een ​​ergonomisch optimaal stuur te creëren dat ondanks de sterke bochten een nieuw niveau van stabiliteit brengt. Het 310 stuur heeft een 18 graden backsweep, wat zorgt voor een rechte overgang van de onderarm naar de hand. Hierdoor worden schouders en nek ontlast”, aldus Bastian Dietz.

Handlebar 302

Het 302 stuur heeft een stuurhoogte die zorgt voor een meer rechtop zittende houding op de trekkingfiets. De downsweep laat de nek en schouders tegelijkertijd ontspannen. Het stuur heeft een bovengemiddelde breedte van 700 mm en met de 24 graden backsweep en 15 graden downsweep zorgt dit voor een ergonomische, ontspannen houding op de trekkingfiets.

Handlebar 321

De 321 is voor iedereen die op een stadsfiets de voorkeur geeft aan een rechte zithouding. De 35 graden buiging naar achteren zorgt voor een natuurlijke armpositie op de fiets. Het gevoelige schouder- en nekgebied wordt ontlast door de 20 graden downsweep, die de ellebogen naar beneden brengt en zo zorgt voor een natuurlijke houding.