KOGA presenteert nieuwe baanfiets voor Olympische Spelen 2024 in Parijs

KOGA presenteert nieuwe baanfiets voor Olympische Spelen 2024 in Parijs
Olympisch kampioen Roy van den Berg is blij met de nieuwe KOGA Kinsei. Samen met teamgenoten onthulde hij de verbeterde fiets.

KOGA presenteerde tijdens de laatste dag van het NK Baanwielrennen in Omnisport de vernieuwde KOGA Kinsei baanfiets. Dit moment was het startsein voor de gezamenlijke 'Road to Paris': de weg naar de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

De naam Kinsei is door KOGA niet voor niets gekozen: het woord betekent ‘gemaakt voor goud’. Tijdens de Spelen in Tokio behaalden de baanrenners gouden successen op de Kinsei.

Verbeteringen op detail

Na de Spelen in Tokio zijn er diverse verbeterpunten doorgevoerd. Mark Dorlandt, Projectmanager van de ontwikkeling van de KOGA baanfiets, presenteerde welke verbeterpunten zijn aangebracht in de nieuwe Kinsei en gaf een inkijkje in de details die het verschil maken. Het resultaat: een baanfiets die nog aerodynamischer, stijver en sneller is dan zijn voorganger. Mark Dorlandt: “Elke tiende en elke honderdste die we kunnen winnen helpt en daar hebben we ons op gefocust. Met een verbeterde voorvork en cockpit, waarmee we aanzienlijke winst kunnen behalen. Zo is onder meer de totale weerstand van de renner en de fiets 1,2 procent verbeterd. Dit scheelt 15 Watt bij 70 km/h, wat weer resulteert in 1,5 meter voorsprong per rondje.”

Ondersteuning baanwielrennen in de breedte

KOGA ontwikkelde de baanfiets in nauwe samenwerking met onder meer de KNWU, Actiflow en TU Delft. Naast de officiële overhandiging aan de baanwielrenners en de KNWU, ondertekenden KOGA, de KNWU en Libéma Profcycling officieel hun partnerovereenkomsten. Prachtige samenwerkingen waarmee het baanwielrennen vanuit diverse hoeken wordt ondersteund.

Hedwig Berendsen

Hedwig Berendsen

Senior redacteur Tweewieler