Liv Cycling sponsort WorldTour-team met vrouwelijke kleding

Liv Cycling sponsort WorldTour-team met vrouwelijke kleding

Liv Racing rijdt sinds begin dit jaar in een nieuwe outfit van hoofdsponsor Liv Cycling. De kleding is uitgevoerd in een aubergine-paarse tint. De bloem op het shirt geeft het ontwerp een vrouwelijke touch. De sponsoring van Liv Racing is één van de manieren waarop Liv laat zien dat ze nauw verbonden is met het vrouwenwielrennen.

Liv ondersteunt vrouwen van alle niveaus en met uiteenlopende achtergronden bij al hun doelen in de wielersport. Voor Liv telt zowel de eerste fietservaring als het creëren van kansen voor vrouwen die professional willen worden. “We zijn trots dat we de rensters van Liv Racing mogen ondersteunen. Liv zet zich in om meer gelijkheid te bewerkstelligen en nieuwe mogelijkheden te creëren voor vrouwen in het professionele wielrennen”, aldus Bonnie Tu, Liv-oprichter en tevens voorzitter van de Giant Group. Daaronder vallen de merken Giant, Liv, Momentum en CADEX.


Deze artikelen vind je vast ook interessant:


Voor vrouwen, door vrouwen

Bonnie Tu vervolgt: “Bij het ontwerpen van deze kit was ons doel iets te creëren dat zich zou onderscheiden van het peloton en het verleden. Deze outfit is gemaakt op dezelfde manier als waarop we fietsen ontwerpen: voor vrouwen, door vrouwen. Op het shirt geen muurbloempje dat verlegen aan de zijkant staat. De bloem symboliseert juist de kracht en ervaring van ons team.”

Het artikel gaat verder na het kader.

WorldTour-ploeg in voorbereiding voor wegseizoen

Liv Racing is in volle voorbereiding op het volgende wegseizoen. De WorldTour-ploeg heeft twee trainingskampen op het programma staan. De eerste in januari, de tweede in februari. De eerste wegwedstrijd van het seizoen is de Vuelta CV Feminas (18-21 februari). Het team treft alle noodzakelijke voorzorgsmaatregelen in verband met COVID-19 en verblijft in een teambubbel gedurende beide kampen.

Over Liv Cycling

Liv is het enige fietsmerk ter wereld dat zich uitsluitend op vrouwen richt. Het werd in 2008 opgericht door Giant Group-voorzitter Bonnie Tu als onderdeel van de Giant Group. Liv biedt innovatieve fietsen en bijbehorende uitrusting van het hoogste kwaliteitsniveau. Ze zijn voor alle vrouwelijke fietsers geschikt, van beginners tot profs. Liv heeft een wereldwijd netwerk van fietsspeciaalzaken en atleten en is betrokken bij tal van evenementen. Daarnaast is Liv online steeds nadrukkelijker aanwezig met informatie over fietstechniek, onderhoud, voeding, reizen en andere zaken die bij fietsen komen kijken. Zo ondersteunt Liv de community van fietsende vrouwen en is Liv een belangrijke informatiebron voor fietsers over de hele wereld.