Vaude komt met collectie winterproof fietskleding

Vaude komt met collectie winterproof fietskleding

Vaude introduceert speciaal voor de koudere temperaturen een winterproof fietskleding collectie. De collectie bestaat uit twee jassen, een regenbroek, schoenen en een waterdichte fietstas.

Het Mineo Padded Shacket is een gevoerde dubbelzijdige jas gemaakt van grotendeels gerecyclede stoffen, met praktische drukknopen en een afsluitbare, opstaande kraag. Dankzij de lichte voering en het zachte flanellen materiaal kun je deze dragen op een milde én echt koude dag.

Water- en winddicht

Het Yaras Rain Jacket is water- en winddicht, geïsoleerd, met grote zakken en bevat reflecterende elementen. De voering van deze regenjas is heel licht en heeft een hoogwaardige, milieuvriendelijke kwaliteit. Voor zware fietstocht zorgen de ventilatieritsen onder de armen en zijnaden ervoor dat het zweet bij de fietser zo min mogelijk uitbreekt.  

De Yaras Rain Pants is net als het jacket water- en winddicht. De ritssluitingen aan de zijkant van elke broekspijp ritsen zowel naar boven als naar beneden en laten zich volledig openen, wat het makkelijk maakt om de broek aan- en uit te trekken. Hiernaast zijn de broekspijpen via klittenband handmatig aan te passen en is de tailleband volledig verstelbaar. Verder bevat de regenbroek reflecterende elementen wat veilig is op donkere winteravonden.

Het Mineo Padded Shacket (links), het Yaras Rain Jacket (midden) en de Yaras Rain Pants (rechts)
Het Mineo Padded Shacket (links), het Yaras Rain Jacket (midden) en de Yaras Rain Pants (rechts)

Fietsschoenen met nieuwe zool

De TVL Asfalt Dualflex Winter STX fietsschoen heeft een waterdichte, ademende Membran-sokconstructie en een milieuvriendelijke Primaloft Eco Gold-isolatie. Het bijzondere aan deze schoen is de innovatieve Dualflex-zolentechnologie. Dit biedt twee voordelen: het voorkomt enerzijds effectief krachtverlies tijdens het fietsen, omdat de voet niet naar beneden kan buigen op het pedaal. Aan de andere kant maakt het natuurlijk, comfortabel afrollen tijdens het wandelen mogelijk.

Waterdichte fietstas

De ReCycle Commute Single is een stevige fietstas met 22 liter aan volume en een uitgebreide uitrusting aan de binnenkant met verschillende vakken. De tas is met het QMR 2.0-systeem uitgerust, zodat je hem in één keer kan vast- of losmaken en hem via verstelbare handwielen rechts of links aan de bagagedrager kan bevestigen. Ook kan je de tas via dit systeem veilig op de fiets vergrendelen. Verder is de fietstas waterproof en heeft het een schouderriem voor als je te voet verder gaat.

Duurzaam op de fiets

De bovenstaande producten zijn allemaal 100 procent klimaatneutraal geproduceerd. Dit houdt in dat de emissies afkomstig van materialen, productieproces en verzending holistisch zijn bepaald en systematisch zijn verminderd. Emissies die onvermijdbaar waren tijdens de productie, zijn volledig gecompenseerd via de onafhankelijke non-profitorganisatie ‘myclimate’.