Pearl Izumi van eigenaar veranderd

Het kledingmerk Pearl Izumi werd dit jaar verkocht van Shimano Inc. aan United Sports Brands. Dit bedrijf uit de Belgische plaats Geel heeft een uitgebreid aanbod van sportmerken in het assortiment waarop Pearl Izumi een prima aanvulling is.
Naast Rob Sprengers als verkoopmanager Noord-Europa (rechts) is Sam De Plecker actief als verkoopleider Zuid-Europa.

Pearl Izumi is een kledingmerk met een rijke geschiedenis sinds de jaren 1950. Bij United Sports Brands wordt Pearl Izumi toegevoegd aan het portfolio van bekende internationale sportmerken: KT Tape, McDavid, Nathan, Shock Doctor en Spalding.

Nieuw hoofdkantoor in Geel

United Sports Brands verstuurd vanuit het magazijn in België zendingen over heel Europa. In Geel is naast het magazijn ook het nieuwe hoofdkantoor gevestigd, waar specialisten op het gebied van ontwerp, marketing en verkoop zijn gehuisvest.

Vernieuwd DNA

De nieuwe eigenaar wil de katalysator zijn voor wat de toekomst in petto heeft voor Pearl Izumi. “Ons doel is om hét toonaangevende fietskledingmerk te worden met een Europees tintje. Een uitdaging die alleen kan worden volbracht met een duidelijke langetermijnvisie”, aldus verkoopmanager Rob Sprengers van United Sports Brands. “Een van de belangrijkste factoren zal het vernieuwde Pearl Izumi DNA zijn, dat wordt uitgebreid tot in de fijnste details die je je kunt voorstellen. Ons nieuwe DNA zal zichtbaar zijn in nieuwe innovatieve ontwerpen en opvallende in-shop displays, maar ook in onze aanwezigheid op evenementen, in klassieke en sociale media.”
Naast Rob Sprengers als verkoopmanager Noord-Europa is Sam De Plecker actief als verkoopleider Zuid-Europa.