Magura TechAcademy breidt succesvol trainingsplatform verder uit

Magura TechAcademy breidt succesvol trainingsplatform verder uit

Mobiel leren waar en wanneer je maar wilt. Na de succesvolle première van de TechAcademy vorig jaar lanceert Magura het digitale trainingsseizoen 2022/2023 met exclusieve productnieuwtjes van het merk en geüpdatete informatie over bestaande producten.

De première van de Magura TechAcademy liet met hoge boekingscijfers en positieve feedback al het toenemende belang van een digitaal trainingsaanbod zien. Timo Kieninger, hoofd Marketing & Sales, vertelt enthousiast: "Met de TechAcademy wist Magura Bosch Parts & Services (MBPS) de opleidingsinspanning voor de vakhandel aanzienlijk te reduceren en waardevolle kennis over de producten en services aan de hand van aantrekkelijk vormgegeven leermodules over te brengen. Het format werd goed ontvangen en al in het eerste jaar werden er meer dan 1.200 vakhandelaren in heel Europa mee bereikt."

Uitbreiding modules

Gesterkt door het succes van het eerste seizoen gaat MBPS door met de Magura TechAcademy en breidt deze voor het trainingsseizoen 2022/2023 verder uit met nieuwe leerstof. In plaats van de huidige vijf leermodules die circa 30-40 minuten duren, staan in het komende seizoen acht leermodules in vier talen (DE, EN, FR & NL) ter beschikking.
Nieuw zijn twee leermodules over de nieuwe Magura MT C ABS componenten en de nieuwe Magura VYRON MDS-V3 zadelpen alsmede een factcheck rondom fabels over schijfremmen.

Videomodules

“Het bijzondere aan de TechAcademy 22/23 is ongetwijfeld het grotere aantal, de kwaliteit en de amusementswaarde van de videomodules. In plaats van een frontale opname aan de presentatietafel hebben we de scènes en informatie gericht opnieuw bewerkt en aangevuld met boeiende videoclips. Naast de bijzonder interessante productnieuwtjes wordt ook het aspect entertainment niet verwaarloosd”, aldus Kieninger.
Het opvragen van de leerstof gebeurt evenals vorig jaar via het leerplatform www.Magura-techacademy.com. "De speciaal aangemaakte website biedt de deelnemers een prettige leerervaring op de pc, tablet of smartphone en houdt hun eigen leervorderingen bij."

Inhoud van de TechAcademy 2022/2023:

De Magura TechAcademy 2022/ 2023 omvat acht leermodules, die elk ongeveer 20-40 minuten duren. Zes modules bieden informatie over Magura productgroepen, telkens onderverdeeld in product- en service-informatie. Van gedetailleerde uitleg van de producteigenschappen tot praktische tips zoals het ontluchten van de producten of het verhelpen van storingen. Daarnaast behandelen twee modules wetenswaardigheden over het merk en de onderneming Magura en informatie over de dienstverlening van MBPS.
De inhoud van de TechAcademy 2021/2022 is door het team opnieuw bewerkt en aangevuld met drie nieuwe modules. Daaronder nieuwe leerstof, waarin de nieuwe Magura VYRON MDS-V3 zadelpen en de Magura MT C ABS componenten worden behandeld.

Overzicht van de leerstof van het seizoen 22/23:

  • Module 1: Geschiedenis van het merk Magura en productie Made in Germany
  • Module 2: Magura HS velgrem: modellen, montage & onderhoud
  • Module 3: Magura MT schijfrem: modellen, tuning, montage & onderhoud
  • Module 4: Magura MT C & MT C ABS componenten: introductie, montage & onderhoud
  • Module 5: Magura MCi: introductie, montage & onderhoud
  • Module 6: Factcheck rondom het onderwerp schijfremmen
  • Module 7: Magura VYRON MDS-V3: introductie, montage & onderhoud
  • Module 8: MBPS service en promotiemateriaal

"De modules worden gepresenteerd door onze Magura-experts Stefan Deyerler (Magura Area Sales Manager Zuid- Oost & trainingscoördinator Magura Bike) en Dominik Voss (Magura Marketing, Content & PR Manager)", vertelt Kieninger.

In plaats van een eenvoudige frontale filmopname kunnen de deelnemers een interessante mix van videoclips over het gebruik van de producten, interessante interviews met Magura-atleten zoals Bart Brentjens (Olympisch kampioen MTB 1996) en kijkjes in de productie van Magura verwachten. De TechAcademy biedt daarmee meer dan een klassieke techniek-training: uitgebreide product-, technische en toepassingsgerichte kennis, gepaard met tips uit de dagelijkse ervaring van Magura experts en sporters, bereiden de medewerkers in de praktijk voor op de taken hen staan te wachten.

Aanmelding, deelname en certificaat

Deelnemen gaat gemakkelijk met de computer, tablet of smartphone en is daarmee niet alleen flexibel qua tijd, maar vooral ook onafhankelijk van de plaats waar iemand zich bevindt mogelijk. Een speciaal aangemaakte website biedt de deelnemers een aangename leerervaring alsmede informatie over hun eigen leervorderingen en de mogelijkheid om de leerstof steeds opnieuw naar eigen behoefte te verdiepen. Het geheel wordt aangevuld met verder voerende links en documenten om te downloaden.

Bovendien krijgen alle deelnemers het exclusieve Magura TechTalk werkplaatshandboek met alle technische informatie rondom Magura producten en het onderhoud ervan. Bovendien certificeert Magura de succesvolle deelname na een korte kennistest met een persoonlijk deelnemerscertificaat.

Deelname aan de 8-delige trainingsreeks kost 22 euro (excl. BTW) per deelnemer en inschrijven kan ongecompliceerd en snel uitsluitend in de webshop www.Magura-b2b.com. De deelname is alleen mogelijk voor geregistreerde MBPS-vakhandelaren. In verband met het gepersonaliseerde certificaat en het bijhouden van de individuele leervorderingen is een aanmelding per deelnemer noodzakelijk. De uitvoering is flexibel tot en met 30 september 2023 mogelijk.

Dit artikel is gesponsord door Magura TechAcademy