Betaal minder btw door serviceplannen van WilMar Retail

Betaal minder btw door serviceplannen van WilMar Retail

Op de verkoop van fietsen is het reguliere omzetbelastingtarief van 21 procent van toepassing. Voor het herstellen van fietsen geldt dat het verlaagde tarief van 9 procent wordt gehanteerd. Verkoopt u een fiets inclusief servicebeurt, dan laat u in veel gevallen mogelijk geld liggen.

Onder het herstellen van fietsen wordt mede (preventief) onderhoud begrepen. Het verlaagde tarief geld uitsluitend op de verrichte arbeid.
Bij de verkoop van fietsen wordt vaak een aantal servicebeurten gratis weggegeven. Op de verkoopfactuur van een fiets wordt in die gevallen alleen 21 procent omzetbelasting vermeld. Dat betekent feitelijk dat over het deel van de koopsom wat de waarde van de servicebeurten vertegenwoordigd, te veel omzetbelasting wordt afgedragen.

Duidelijke factuur

De oplossing is eenvoudig. Met Wilmar Retail kunt u al vanaf 40 euro per maand uw voorraad van de fietsen bijhouden en gemakkelijk een factuur met serviceplan maken. Door op de verkoopfactuur van een nieuwe fiets duidelijk de waarde van een serviceplan inzichtelijk te maken, is het mogelijk voor de servicebeurt 9% omzetbelasting in rekening te brengen. Dit doet niets af aan de totaalprijs van de fiets die de consument betaalt.

Een voorbeeld:

Bij de verkoop van een fiets levert u drie servicebeurten à 45 euro per stuk inclusief btw. Als u dit servicepakket met de prijs van de tweewieler meerekent tegen 21% dient u hier 7,81 euro aan btw over af te dragen. Splits u dit bedrag uit tegen 9% btw dan draagt u slechts 3,72 euro aan btw af per servicebeurt, een verschil van 4,15 euro. Per verkochte fiets draagt u dus 12,45 euro minder aan btw af. Bij 200 nieuwe fietsen per jaar scheelt u dit al gauw bijna 2.500 euro aan btw-afdracht!

Rijklaar maken valt niet onder laag tarief btw

Voor rijklaar maken van fietsen geldt het verlaagde tarief overigens niet, dit wordt gezien als onderdeel van de verkoop. Dit kan anders zijn indien een via internet aangekocht rijwiel door een fietsenmaker opnieuw moet worden afgesteld. Dit geldt slechts als de koper zelf de fiets onjuist heeft afgesteld en daardoor een defect is ontstaan of indien bij aankoop reeds een defect aanwezig was. Ook dan is immers sprake van herstellen.

Heeft de koper van een dergelijke fiets nog niet afgesteld of niets onjuist afgesteld maar schakelt hij toch de hulp in van een professional, dan is het reguliere tarief van toepassing.

Vraag vrijblijvend een demo aan en maak ook gebruik van de serviceplannen van WilMar.

Dit artikel is gesponsord door WilMar.