Sigma presenteert de Buster powerverlichting

Sigma presenteert de Buster powerverlichting

Sigma introduceert de nieuwe Buster powerlampen en nieuwe Buster RL USB powerachterlichten. De nieuwe verlichting biedt niet alleen in het donkere jaargetijde goede fietsverlichting, maar met de dagrijmodus bieden ze ook overdag meer veiligheid.

Met de nieuwe serie Buster 1100 lumen, Buster 800 lumen, Buster 400 lumen en Buster 150 lumen powerlampen en de Buster RL 150 lumen en Buster RL 80 lumen USB achterlichten hebben sportieve fietsers in de schemering en in het donkere seizoen goede verlichting. "Onze Buster powerlampen bieden individueel gebruiksgemak en veel veiligheid zowel op de weg als ook op de mountainbike trails", meldt Sigma-directeur Robin Schendel. "De zes nieuwe modellen zijn uitgerust met tal van praktische features."

Buster 1100

Met maximaal 1.100 lumen en een lichtbereik van 165 meter zorgt de Buster 1100 koplamp voor goed verlichte wegen en paden. De dubbele lens met twee verschillende lenzen en twee Osram LED's zorgen voor een krachtige bundel en een extra breed en homogeen lichtbeeld, zodat ook de zijkanten van de wegen/trails worden verlicht. De lamp beschikt over zes lichtstanden (High, Mid, Low, Eco, Night Flash en Day Flash) en heeft een brandduur tot 50 uur.

Buster 800

Met 800 lumen en een lichtbundel van 170 meter is de Buster 800 een geschikte powerlamp voor avondtrainingen. Dankzij de high-power LED van CREE en de door Sigma ontwikkelde lens biedt de 150 gram wegende Buster 800 een gelijkmatige lichtverdeling over het gehele lichtbundel. De lamp beschikt over vijf verschillende lichtstanden en kan tot 30 uur lang branden, afhankelijk van de gekozen lichtmodus.

Een accu-indicator met zes standen geeft aan hoeveel stroom er nog in beide lampen zit. De huidige lichtmodus wordt ook aangegeven op het LED-display. Dankzij de USB-C snellaadfunctie is de grote accu van de Buster 1100 opgeladen in drie uur. De accu van de Buster 800 zit binnen vier uur vol. De accu kan ook tijdens het rijden opgeladen worden met een powerbank.

De Buster 800 en Buster 1100 zijn ook verkrijgbaar als helmverlichting.
De Buster 800 en Buster 1100 zijn ook verkrijgbaar als helmverlichting.

Verder maken vijf vooraf ingestelde lichtprofielen de bediening van de Buster koplampen nog gemakkelijker: er is bijvoorbeeld een profiel dat alleen de standen Night Flash en Day Flash weergeeft, terwijl de stand Power en Night Flash ideaal zijn voor mountainbiketraining. Zo schakel je alleen tussen de lichtstanden die je voor je training echt nodig heeft.

Buster RL 80 en RL 150 achterlichten

Het nieuwe Buster RL 80 lumen USB achterlicht levert een lichtopbrengst van maximaal 80 lumen en heeft een zichtbaarheidsbereik van 1.500 meter. Vijf lichtstanden waaronder drie knipperstanden zorgen voor een optimale verlichting in alle lichtomstandigheden.

De nieuwe BUSTER RL 80 en RL 150 achterlichten.
De nieuwe BUSTER RL 80 en RL 150 achterlichten.

De Buster RL 150 beschikt over maximaal 150 lumen lichtpower, een zichtbereik van 2.000 meter, een remlichtfunctie en vijf lichtstanden incl. Day Flash en Night Flash. Dankzij de in de Buster RL 150 geïntegreerde bewegingssensor signaleren twee heldere LED's het remproces duidelijk en betrouwbaar voor andere weggebruikers. De stralingshoek van 240° voor de RL 80 en 280° voor de RL 150, in combinatie met de koplamp, zorgt voor een zicht rondom.