Pon-dealer Van den Udenhout neemt John Vermeulen over

Pon-dealer Van den Udenhout neemt John Vermeulen over
Het team van John Vermeulen Fietsplezier in Eindhoven met uiterst links Linda en Mark Vermeulen. Rechts van hen staat Van den Udenhout-DGA Kurt Verhees.

Pon-dealers zijn duidelijk op het overnamepad. Na Century die Velodroom overnam en Bourguignon die Lammert de Vries kocht, verovert nu Autobedrijf Van den Udenhout John Vermeulen Fietsplezier in Eindhoven.

Autobedrijf Van den Udenhout is overigens al wel vertrouwd met de fietsenbranche. Al sinds 2018 verkoopt het bedrijf naast de automerken van importeur Pon ook e-bikes en bakfietsen van Pon-merken Kalkhoff en Urban Arrow.
John Vermeulen Fietsplezier telt twee winkels. Naast de vestiging in Eindhoven die overgaat naar Van den Udenhout is er ook nog een winkel in Geldrop. Deze blijft in bezit van John Vermeulen en zijn zoon Mark en dochter Linda. Daarnaast blijven ze ook betrokken bij de vestiging Eindhoven. Alle medewerkers van Vermeulen in Eindhoven gaan mee naar Van den Udenhout.

Groeien met fietsen

Kurt Verhees, directeur-groot-aandeelhouder van Van den Udenhout vertelt dat de overname perfect in de groeistrategie van Van den Udenhout past: “Wij bieden totale mobiliteitsoplossingen. Daarnaast staat verduurzaming en vitaliteit al jaren hoog op de agenda. Met de overname van de Eindhovense vestiging van John Vermeulen Fietsplezier verbreden we ons assortiment én verbinden we twee namen welke staan voor kwaliteitsmerken.”

John Vermeulen benadrukt de actuele consolidatieslag in de fietsenbranche. Aansluiten bij Van den Udenhout biedt volgens hem de mogelijkheid van schaalvergroting, verdere professionalisering en financiële slagkracht voor de toekomst. Het ondernemende en innovatieve karakter van beide organisaties sluit op elkaar aan.

In 2013 verkocht John Vermeulen zijn winkels in Eindhoven, Geldrop en Weert aan Hans Struijk Fietsen. Na het faillissement van deze keten kocht hij de winkel in Geldrop weer terug.
In 2013 verkocht John Vermeulen zijn winkels in Eindhoven, Geldrop en Weert aan Hans Struijk Fietsen. Na het faillissement van deze keten kocht hij de winkel in Geldrop weer terug.

Vermeulen begrip in het Brabantse

John Vermeulen Fietsplezier is al jaren een begrip in Brabant en levert en onderhoudt (elektrische) fietsen van de merken Gazelle, KOGA, Stromer, Trek, Flyer, Advanced, Urban Arrow, Cortina, Alpina, Cube, Pegasus en Union. Van den Udenhout vult aan met Kalkhoff en Urban Arrow (cargo-line). John Vermeulen is ook mede-eigenaar van importeur Advanced Ebike in Venlo.

Van den Udenhout: auto's en fietsen

Autobedrijf Van den Udenhout vertegenwoordigt de Pon-merken Volkswagen, Audi, Seat, Skoda en daarnaast de fietsmerken Kalkhoff en Urban Arrow. Ook is het bedrijf actief op het gebied van lease, autohuur en schadeherstel. Van den Udenhout heeft vestigingen in Den Bosch, Eindhoven, Veldhoven, Boxtel, Oss, Veghel en Best. Kurt Verhees kocht in 2011 de meerderheid van de aandelen van Pon over.

Harrie Hoitink

Harrie Hoitink

Hoofdredacteur Tweewieler