Schwalbe presenteert vernieuwingen voor 2023

Schwalbe presenteert vernieuwingen voor 2023
Schwalbe heeft weer een aantal belangrijke toevoegingen gedaan aan het assortiment voor 2023.

Fietsbanden kunnen in het najaar wel wat extra aandacht gebruiken. De wegen zijn dan vaak gladder door bladeren, sneeuw of ijzel. De juiste banden kunnen het verschil maken en zorgen voor een veiligere, prettigere en zorgeloze fietsrit. Ook dit jaar heeft Schwalbe weer een aantal belangrijke toevoegingen gedaan aan haar assortiment voor 2023 om elke fietser de juiste band te bieden. Welke?

De G-One Overland heeft een ‘Super Ground Karkas’ dat bestaat uit drie karkaslagen onder het loopvlak en een Snakeskin weefsellaag van hiel tot hiel. Dit geeft de band een goede lekbescherming en een lange levensduur, zowel op asfalt als offroad. De G-One Overland slaat met zijn veelzijdige profiel een brug tussen Gravel en Tour en is ook ideaal voor e-bikes.

Marathon Plus Tour

De Schwalbe Marathon Plus Tour heeft een nieuwe look gekregen. De Tourversie van de bekende Marathon Plus is een multitalent en inspireert door zijn brede inzetbaarheid; van alledaagse tochten tot langeafstandsritten, op asfalt of in middelzwaar terrein. Naast het nieuwe design is het assortiment uitgebreid met moderne e-bike maten. De Marathon Plus Tour heeft een drielaagse zijwand dat zorgt voor een nog hogere belastbaarheid en lekbescherming in de e-bike uitvoering. De Marathon Plus Tour is verkrijgbaar in twee versies: de e-bike versie, met het beproefde Addix-E compound, en voor niet-gemotoriseerde fietsen is de Marathon Plus Tour verkrijgbaar in de beproefde Marathon Plus constructie met Addix compound.

Johnny Watts 365

Het hele jaar door veilig fietsen is mogelijk met de Johnny Watts 365. Met Double Defense, Addix four-season compound en reflectiestrepen komen fietsers elke dag veilig op hun bestemming aan. Naast de Johnny Watts 365 is er ook de Marathon 365. Deze vervangt de Marathon GT 365 en biedt ook in alle seizoenen veel grip en zeer goede lekbescherming.

Marathon Efficiency

De Marathon Efficiency is geschikt voor moderne e-bikes en snelle toerfietsen. Dankzij de Pro-One racefietstechnologie heeft deze band een lange levensduur, zeer hoge lekbescherming en een aanzienlijk lage rolweerstand. De band rolt merkbaar licht en efficiënt waardoor het accuverbruik van e-bikes wordt verminderd en de actieradius tot 7 procent toeneemt in vergelijking met vergelijkbaar hoogwaardige fietsbanden. Daarnaast heeft de Marathon Efficiency een zeer hoge lekbescherming – een unieke combinatie in deze laagste gewichtsklasse.

Duurzame zeep

Schwalbe Natural Bike Soap heeft een hoge reinigingskracht met focus op milieuvriendelijkheid. De zeep is, volgens de OECD, 100 procent biologisch afbreekbaar en één zeep is genoeg voor honderd wasbeurten. Ideaal om zo veel mogelijk fietsen te kunnen wassen en zo min mogelijk schoonmaakmateriaal te gebruiken.

Een zeep is genoeg voor honderd wasbeurten.
Een zeep is genoeg voor honderd wasbeurten.

De zeep wordt compleet geleverd in een starterset, volledig geproduceerd volgens duurzaamheidscriteria: de Bike Soap wordt geleverd in een recyclebaar blikje met een biologische paardenhaarborstel. De hele set wordt aangeboden in een herbruikbare netzak, gemaakt van houtvezels, die na zijn levenscyclus composteerbaar is.

Dit artikel is gesponsord door Schwalbe.