Magura trainingen gaan weer van start

Magura trainingen gaan weer van start

Na een tweejarige, door corona afgedwongen pauze, gaan de Magura face-to-face trainingen weer van start. Tegelijkertijd gaat het bedrijf ook door met het digitale trainingsplatform Magura TechAcademy.

Vanwege de grote vraag naar de hervatting van de face-to-face trainingen en de positieve reacties op de TechAcademy, heeft het bedrijf besloten om beide trainingsvormen vanaf het komende opleidingsseizoen parallel aan te bieden. Terwijl face-to-face trainingen vooral profiteren van de dialoog met de deelnemers en de praktische oefeningen, houdt de TechAcademy de trainingsinspanning laagdrempelig waarbij de inhoud samengevat wordt in acht tijdsefficiënte leermodules.

45 locaties

Magura start het Europese opleidingsseizoen op 45 locaties in zes landen. De inhoud van de trainingen is als voorbereiding op het modeljaar 2023 vernieuwd en aangepast. Bijzonder belangrijk is het praktische oefengedeelte van de trainingen. "Uit enquêtes onder de deelnemers aan de face-to-face trainingen blijkt dat zij vooral de praktische hulp bij onze producten en de uitwisseling met de deskundigen van het merk op prijs stellen. Ons nieuwe programma zal nog meer aan deze wens tegemoetkomen", aldus Stefan Deyerler, Area Sales Manager South-East & Training Coordinator Magura Bike.

TechAcademy

Voor het komende seizoen bestaat de TechAcademy uit acht leermodules die ieder 20-40 minuten duren. Zes videomodules bieden informatie over Magura productgroepen. Naast gedetailleerde uitleg van de producteigenschappen bevatten de video's praktische tips over onderhoud en probleemoplossing bij de respectievelijke producten. Twee andere modules geven nuttige informatie over de onderneming, het afhandelen van garantiegevallen en andere diensten die MBPS als exclusieve verkooppartner van Magura aanbiedt. 

De eerste Europese trainingen vinden plaats vanaf november 2022. De inschrijving voor de Magura TechAcademy wordt in de loop van het 4e kwartaal 2022 geopend.