Tweewieler
Tweewieler
Bike Republic voegt twee nieuwe winkels toe en zit nu op 27

Bike Republic voegt twee nieuwe winkels toe en zit nu op 27

Bike Republic, de fietsenketen van Colruyt Group, heeft twee fietsenwinkels van CycloM in de Belgische Denderstreek overgenomen. Beide winkels worden binnenkort in een Bike Republic-jasje gestopt. Het team van CycloM blijft onveranderd.

Bike Republic voegt twee nieuwe winkels toe en zit nu op 27

Bike Republic in de plaatsen Aalst en Ninove worden de 26e en 27e winkel van Bike Republic en volgen kort na de overname van IMP Bike in Evere, de eerste Bike Republic in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De snelle uitbreiding past binnen een bewuste strategie en ambitie om in een veranderende fietsbranche de belangrijkste speler te worden op het gebied van e-bikes en slimme mobiliteit.

Schaalvergroting alsmaar belangrijker

Er is een revolutie gaande in de fietsensector en daarom blijft Bike Republic actief op zoek naar geschikte winkels. “Het klinkt tegenstrijdig, maar het is juist de enorme populariteit van fietsen die heel wat kleinere fietsenzaken in woelig water laat terechtkomen. De coronapandemie zorgde voor enorm lange levertermijnen en tekorten bij bepaalde leveranciers. En nu ook de brandstofprijzen torenhoog zijn, gaan mensen bewuster nadenken over hun mobiliteit. We zien de vraag naar elektrische fietsen dus niet meteen dalen en daarom worden schaalvergroting en de uitbreiding van de eigen voorraden steeds belangrijker”, aldus Wim Teerlynck, algemeen directeur voor Bike Republic.

60 winkels

Naast service en vakmanschap wordt ook ingezet op toegankelijkheid. Teerlynck: “Het is onze ambitie om de komende jaren ons winkelpark uit te breiden naar 60 winkels in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Onderzoek heeft aangetoond dat klanten bereid zijn om gemiddeld tot 20 minuten te rijden naar een goede fietsenwinkel. We streven daarom naar een dekking die het iedereen mogelijk maakt om binnen die tijdspanne in een Bike Republic-winkel te staan. De Denderstreek was tot nu toe nog een ‘blinde vlek’ voor ons. Daar komt nu dus verandering in met de overname van CycloM.”