Stromer lanceert de ST3 Pinion Special edition

Stromer lanceert de ST3 Pinion Special edition

Dit jaar lanceerde Stromer al de ST3 Pinion, de eerste Stromer fiets met Pinion versnelling. Stromer deze ST3 Pinion nu ook in een Special Edition op de markt: met een laklaag in de kleur Ipanema Brown.

Er werden momenteel slechts 700 exemplaren voorzien, dus de Special Edition is eigenlijk ook een Limited Edition. Dealers die het onlangs gehouden Stromer Universe event bezochten konden de fiets al exclusief inkopen.

Onderhoudsvriendelijke versnelling

De 9-speed Pinion versnelling gebruikt technologie uit de automobielsector. In de Pinion versnelling kunnen alle versnellingen gemakkelijk via een draaischakelaar worden gewisseld. Dit kan ook tijdens het trappen. Samen met de geruisloze Gates belt is de ST3 Pinion uiterst onderhoudsvriendelijk. Zowel de versnelling, schakelaar als de riemaandrijving zijn naadloos in het framedesign van Stromer geïntegreerd.

De 820 Watt sterke achterwielmotor ondersteunt stil en dynamisch tot 45 km/u, de accu van 983 Wh van de ST3 Special Edition zorgt voor een rijbereik van 180 km. De nieuwe Stromer ST3 Special Edition is tevens beschikbaar met volledig geïntegreerde ABS. De ABS verkleint het risico dat het voorwiel blokkeert en het achterwiel van de grond komt. Optioneel is de fiets verkrijgbaar met een verende voorvork en met varianten voor de stuurpen en het stuur.

De ST3 Pinion Special Edition in de kleur Ipanema Brown.
De ST3 Pinion Special Edition in de kleur Ipanema Brown.

Connectiviteit

Via het mobiele netwerk en de Stromer OMNI connect app beschikt de fiets over GPS-plaatsbepaling en Smart Lock: wanneer de bike in gesloten modus wordt weggesleept, wordt de motor geblokkeerd, worden het alarm (claxon en flikkerende schijnwerpers) en de GPS-plaatsbepaling geactiveerd en wordt de eigenaar per sms of e-mail geïnformeerd. De bike kan indien gewenst via Bluetooth op afstand worden ver- en ontgrendeld. Ook functies zoals service reminders of Crash Alert zijn toegevoegd aan de OMNI app.