Canadese maritieme gigant neemt Duitse Pinion over

Canadese maritieme gigant neemt Duitse Pinion over

Transmissiespecialist Pionion GmbH heeft met het Canadese Bombardier Recreational Products (BRP) een nieuwe meerderheidsaandeelhouder. BRP is een wereldleider op het gebied van powersport- en maritieme producten.

De nieuwe aandeelhouder verbreedt met Pinion haar assortiment dat al bestaat uit de aandrijfsystemen van Rotax en Great Wall Motor Austria, sneeuwscooters, waterscooters, boten, pontons en on- en off-road voertuigen. Bombardier Recreational Products heeft een jaaromzet van circa 5,7 miljard euro, is actief in meer dan 120 landen en heeft wereldwijd bijna 20.000 medewerkers. De huidige meerderheids-aandeelhouder stapt uit het bedrijf.

José Boisjoli, President en CEO van BRP over de overname: "Deze is strategisch voor ons, omdat het Bombardier in staat stelt gebruik te maken van de unieke en ultramoderne technologie van Pinion die de ontwikkeling van nieuwe elektrische, door mensen ondersteunde producten te stimuleren.”

Pinion gaat aanbod uitbreiden

De oprichters, directeuren en nu minderheids-aandeelhouders van Pinion, Michael Schmitz, Christoph Lermen en Thomas Raith, blijven leiding geven aan het bedrijf. Christoph Lermen, directeur van Pinion: “Samen met Bombardier zullen we doorgaan met het leveren van toonaangevende Pinion-versnellingsbaktechnologie aan inmiddels meer dan honderd fietsfabrikanten, terwijl we tegelijkertijd ons aanbod uitbreiden en aandrijfoplossingen van de volgende generatie ontwikkelen."

Lees meer over

Harrie Hoitink

Harrie Hoitink

Hoofdredacteur Tweewieler