Fietsen Wildiers groeit verder met twee overnames

Fietsen Wildiers groeit verder met twee overnames
De nieuwe Fietsen Wildiers in Merksplas

Fietsen Wildiers heeft twee nieuwe filialen toegevoegd aan zijn keten van (e)-bikecenters. De overnames van VEeLo in Oud-Turnhout en Fietsen Peeraer in Merksplas zorgen ervoor dat Wildiers groeit van twaalf naar veertien vestigingen.

Als gevolg van de overname zal het fietsaanbod van beide vestigingen verder uitbreiden. Ook zullen de wachttijden korter worden voor zowel bestellingen als reparaties. Verder zal ook de huisstijl van VEeLO en Fietsen Peeraer in Merksplas worden aangepast naar de 'look and feel' van de Wildiers winkels.

Doel van 2023 komt in zicht

De overnames maken deel uit van het grotere strategische businessplan van Wildiers. In januari 2022 kondigden Kris Voet en Tim Wildiers aan dat ze de Wildiers-keten tegen 2023 verder wilden laten uitgroeien naar 15 filialen. Met deze twee nieuwe overnames komt dat doel al voor het einde van het jaar in zicht. Kris Voet verduidelijkt: “De huidige supply chain-crisis heeft de consolidatie in de fietssector alleen maar versneld. Kleinere winkels worstelen met de vele leveringsproblemen en vinden moeilijk een antwoord op het stevige tempo waarop onze branche zich ontwikkelt. Onze schaalgrootte laat ons toe om deze kleinere winkels onder onze vleugels te nemen en samen een antwoord te bieden op deze uitdagingen.”

In onderstaande video vertellen Geert en Judith Peeraer over het hoe en waarom van de overname van hun bedrijf door Fietsen Wildiers.

Nog steviger verankerd in de regio

Dat de twee overgenomen vestigingen zich op minder dan 10 km van elkaar bevinden is geen toeval. De Kempische regio staat al langer op de radar van Fietsen Wildiers. De van oorsprong Antwerpse fietsenretailer heeft al sinds 2019 een vestiging in Geel. In 2020 en 2021 werden ook Malle en respectievelijk Lille toegevoegd aan het Kempische portfolio. “Met Lille en Geel hebben we al een stevige voet aan de grond in de Middenkempen en met Malle hebben we een ideale locatie om de Voorkempen te beleveren. De Noorderkempen waren dan ook een logische volgende stap om Wildiers nog steviger te verankeren in de regio”, zegt Kris Voet, CEO van Fietsen Wildiers.