Fietsvoordeelshop opent eerste winkel in Drenthe

Fietsvoordeelshop opent eerste winkel in Drenthe
Van links naar rechts: voormalig eigenaar van De Wielerdieler Herman Hoge, Jack Vriend van Fietsvoordeelshop.nl en de nieuwe filiaalmanager Sven Maatkamp.

De Wielerdieler in Emmen wordt een Fietsvoordeelshop.nl-winkel. Eigenaar Herman Hoge verkoopt na 34 jaar zijn fietsenzaak. Het is de eerste winkel van Fietsvoordeelshop.nl in Drenthe. Hoge is blij met de overname: "Ik hou van mijn zaak en het ondernemen, maar ik ben blij dat de kogel door de kerk is."

De winkel sluit binnenkort, om op 22 november open te gaan als Fietsvoordeelshop.nl Emmen. Herman Hoge is sinds de jaren 80 met zijn winkel een bekend gezicht in Emmen. Hij startte met bromfietsen en fietsen en besloot zich later alleen te richten op fietsen. In 2013 verhuisde zijn winkel De Wielerdieler naar de huidige locatie aan de Noordbargerstraat. “Een mooie en ruime winkel van duizend vierkante meter. We zitten hier nog altijd perfect, met de supermarkt Boni direct naast ons, ruime parkeergelegenheid en genoeg mogelijkheden voor proefritten.”

Meer tijd voor familie

Na 34 jaar ondernemen was eigenaar Hoge toe aan wat rust. Hoge: “Natuurlijk ging ik bij het nemen van mijn besluit niet over één nacht ijs. Ik hou van mijn zaak en het ondernemen, maar ik ben blij dat de kogel door de kerk is. Straks heb ik meer tijd voor mijn familie en vrienden. Daar kan ik echt naar uitkijken.”

Eerste Fietsvoordeelshop.nl in Drenthe

CEO van Fietsvoordeelshop.nl Mark Vriend is niet terughoudend met loftuitingen voor de voormalige eigenaar van de Wielerdieler. Vriend: “Hoge heeft met de Wielerdieler iets unieks opgebouwd in Emmen. Zijn zaak is een geweldige aanvulling binnen de Fietsvoordeelshop-familie. Het is onze eerste winkel in Drenthe.”

Inrichting en gevel aangepakt

De komende tijd krijgt de winkel aan de Noordbargerstraat een metamorfose. Zo worden de inrichting en de gevel aangepakt. Vanaf zaterdag 29 oktober is de winkel drie weken gesloten voor de verbouwing. Op dinsdag 22 november is de geplande heropening. De bekende gezichten in de winkel en de werkplaats blijven. Voormalig bedrijfsleider Sven Maatkamp is met de overname filiaalmanager geworden.

Hedwig Berendsen

Hedwig Berendsen

Senior redacteur Tweewieler