BikeFriend van start met fysieke winkels in België

BikeFriend van start met fysieke winkels in België
In Leuven en Gent zijn de winkels de afgelopen weken aangekleed in de BikeFriend-huisstijl, de kleuren groen en blauw. De officiële opening van Leuven is gepland op 4 oktober. In Gent wordt het lint op 18 oktober doorgeknipt.

BikeFriend - het Belgische zusje van Fietsvoordeelshop - opereert inmiddels vanuit twee vestingen; in Leuven en Gent. In oktober worden de deuren van de winkels officieel geopend. In augustus werd de webshop al open gezet.

BikeFriend wil zich op de Vlaamse fietsmarkt manifesteren als specialist in e-bikes en stadsfietsen. Een ruime collectie met A-merk fietsen en toonaangevende serviceformules zijn enkele kenmerken van de aanpak. Naast de winkels in Leuven en Gent komen er de komende tijd meer winkels in Vlaanderen. Met BikeFriend wil de familie Vriend het succes van Fietsvoordeelshop.nl ook in België uitrollen. In Nederland groeide de zusterorganisatie in krap 5 jaar tijd van 2 winkels in 2017 naar 20 in 2022.

Ruimte in de markt

Commercieel directeur Ferdi Ertekin is ervan overtuigd dat hij met BikeFriend een unieke propositie heeft met de combinatie van een fietsspeciaalzaak en een omnichannel retailformule. “Binnen het huidige landschap van fietsaanbieders in Vlaanderen is ruimte voor een partij die de (elektrische) stadsfiets van binnen en buiten kent en een totaalbeleving kan bieden, zowel in de winkel als online. Dat betekent naast leveringen aan huis ook support na aankoop in de vorm van service en onberispelijk onderhoud.”

Groot aanbod A-merken

Het aanbod van BikeFriend bestaat uit e-bikes en stadsfietsen, onder meer van de merken Kalkhoff, Kettler, Flyer, Batavus, Cortina en Lovens. Vergelijken en bestellen kan online en in de winkel. De winkelvestigingen zijn er speciaal voor persoonlijk en deskundig advies, testrijden en de aankoop van fietsaccessoires. In de filialen zijn ateliers voor onderhoud en reparaties.

Uitbreiding ook door overnames

BikeFriend kijkt bij haar zoektocht naar nieuwe vestigingen in Vlaanderen ook naar bestaande retailers. Zo is BikeFriend Leuven gevestigd in het pand waar voorheen Verbinnen Sport zat. Marc Verbinnen was eigenaar van Verbinnen Sport en is nu in dienst van BikeFriend. Hij is blij dat hij zijn klantenkring kan blijven bedienen met een ruim aanbod fietsen en hoogwaardige service. “We geven ongedwongen advies en je vindt in de winkel alles wat je nodig hebt om fijn te kunnen fietsen. Levering van de nieuwe aankoop gebeurt desgewenst aan huis, en als de fiets op voorraad is meestal binnen een week. Nu we onder de vlag van BikeFriend opereren, kunnen we nog verder gaan in het bieden van service. Zo bieden we nu drie jaar extra garantie bovenop de twee jaar fabrieksgarantie bij e-bikes met een motor van Bosch of Shimano.”

Harrie Hoitink

Harrie Hoitink

Hoofdredacteur Tweewieler