QWIC Mira: Kickstart je dag!

Voor QWIC was Eurobike de perfecte gelegenheid om hun nieuwe e-bike model te lanceren. Deze nieuwe toevoeging, de Mira, onthulden ze op het grootste internationale fietsplatform van Europa. Deze e-bike is gebouwd met als doel de sub-urban bewoner met de stad te verbinden.

Voor degene die Eurobike gemist heeft, is de Mira nog uitgebreid te testen tijdens de QWIC Dealershows die plaatsvinden door Nederland, België en Duitsland in augustus en september. “We hebben geprobeerd een fiets te ontwerpen, die zó lekker rijdt dat je makkelijker de auto laat staan. We hebben het hier in Frankfurt direct zelf toegepast, want we zijn ermee van het hotel naar de beurs op en neer gefietst”, aldus Leonieke Kruims, QWIC’s productmanager innovatie die de ontwikkeling van de QWIC Mira nauwlettend heeft overzien.

QWIC Mira koppelt veelzijdigheid aan gebruiksgemak

De Mira is een fiets die draait om comfort. Wat maakt deze e-bike zo comfortabel? Leonieke: “Onze in-house ontwikkelde accu in combinatie met het lage instapframe en de zithouding. De uitdaging hier was om een frame te bouwen waarin de grote batterij past en deze tegelijkertijd beschikbaar te maken voor een wijder publiek.”
Het zit hem voornamelijk in de details. “Er wordt over alles nagedacht om het gebruiksgemak zoveel mogelijk te vergroten. Zelfs dingen als een laadpunt worden uitgedacht, deze hebben wij bijvoorbeeld boven in het frame verwerkt.” Wat uniek is aan QWIC is het gemak waarmee de accu kan worden geïnstalleerd of verwijderd. Het is zo eenvoudig als aan het sleuteltje draaien, aan het lusje trekken en hij kan mee.

De Mira is uitgerust met een bagagedragersysteem dat speciaal ontwikkeld is voor diverse dagelijkse doeleinden. Op deze bagagedrager kan namelijk eenvoudig een breed scala aan cargo-opties worden verwisseld, zoals een kinderzitje of fietstas. Doordat de drager zo stevig is kan er tot wel 27 kg op worden geladen.

Hoe hebben jullie de fiets van zijn uiterlijk voorzien?

“De Mira hebben we verdeeld in twee uitvoeringen, de Mira Daily en de Mira Tour. De Daily versie is gericht op dagelijkse activiteiten. Deze komt met een efficiënte middenmotor en kettingaandrijving. De Mira Tour is gemaakt met een nog krachtigere motor en een riemaandrijving voor extra comfort tijdens lange afstanden. Beide uitvoeringen zijn er in de kleur Jet Black, maar elke variant heeft ook zijn eigen andere kleur.” QWIC breidt dit jaar zijn kleurenportfolio uit met twee frisse en elegante kleuren. Voor de Mira Daily is dat Sage Green, en de Mira Tour is beschikbaar in de kleur Desert Copper. De combinatie van ‘veilige basiskleur en opvallende variant’ is bewust gekozen door QWIC. Leonieke Kruims: “Ik zeg altijd, als je de fiets van een afstand ziet, moet die echt in het oog springen en ontzettend mooi zijn. Als je erop stapt wil je dat die lekker rijdt en een stuk ontspanning biedt. Dat is continu zoeken in het ontwerpproces waar we dan praten over interieur en exterieur design. We zien eigenlijk steeds dat mensen in een winkel binnenkomen en meteen voor zwart gaan, maar dat die andere kleur toch ook elke keer goed in de smaak valt.

Dealers kunnen zich inschrijven voor één van de QWIC-dealershows in Nederland, Duitsland en België in augustus en september en de QWIC Mira zelf ontdekken.

Dit artikel is gesponsord door QWIC.

Dit vind je misschien ook interessant