Hoe je klanten kunt binden met leasefietsen

Hoe je klanten kunt binden met  leasefietsen

Een fiets leasen via de lokale fietsdealer, dat is makkelijker dan je wellicht verwacht. Inmiddels zijn er al meer dan 2500 dealers aangesloten bij Leasefiets. In dit artikel lees je alle 'ins en outs' over het leasen van fietsen voor dealers en (nieuwe) klanten.

Leasefiets (onderdeel van Friesland Lease) houdt zich bezig met het vervoer van morgen. Onder anderen met de vraag: “Hoe houden we onze aarde, het milieu en onszelf gezond?” Leasefiets maakt e-bikes, bezorgfietsen en deelfietsen voor iedereen beschikbaar zodat we met ons allen kunnen bouwen aan een schonere, leukere en vitale toekomst.

Leasen: mogelijkheid om een drempel te verlagen

Wellicht dat je de volgende situatie maar al te goed kent: een klant komt de zaak binnen voor een nieuwe fiets. Na een kleine ronde door de zaak vallen zijn ogen op die ene fiets waar hij van begint te glunderen. Je spreekt met de klant, laat hem een rondje op de fiets fietsen voor de totale beleving en ziet de glimlach van deze klant als maar groter worden. "Bingo", denk je.

Totdat de prijs bekeken wordt en de klant toch wel even schrikt gezien de grote investering. Er wordt gevraagd om enige bedenktijd. Dat is balen, want je ziet de klant ook liever met een glimlach rondfietsen op één van jefietsen.

Het aanbieden van fietsen in de lease kan hiervoor een oplossing zijn. Op deze wijze wordt de grote investering van de klant laagdrempeliger. Met een Leasefiets betaalt de klant een vast bedrag per maand en wordt de klant volledig ontzorgd. Een e-bike, bakfiets, MTB of hi-speedbike aanschaffen is op deze wijze een stuk aantrekkelijker, waardoor de klant alsnog met een glimlach uw zaak uit kan fietsen.

Leasefiets merkonafhankelijk en het bedrijf neemt allerlei soorten fietsen in de lease”

Leasefietsen in uw zaak

De vraag die wellicht opborrelt: “Moet ik dan mijn aanbod uitbreiden?” Nee, dat hoeft zeker niet. Bijna alle fietsen neemt Leasefiets in de lease. Voorwaarde van elektrische fietsen is minimaal een accu van 400 Wh. Verder is Leasefiets merkonafhankelijk en neemt het bedrijf allerlei soorten fietsen in de lease; van bezorgfiets tot (elektrische) racefiets van elektrische bakfiets tot hi-speedbikes.

Hoe werkt het precies?

Als leasefietsdealer heb je toegang tot de dealerlogin van Leasefiets. Hiermee kan je gebruik maken van de online calculator om een offerte te maken. Heeft een klant interesse in het leasen van een fiets? Vul de leasevorm (zakelijk of privé), fietsgegevens en de looptijd in en informeer de klant meteen over de maandelijkse leaseprijs van de fiets die in de winkel staat.

Mogelijkheden vergroten

Laten we meteen vooropstellen dat je jouw klanten niet aan ons kwijt raakt. Je helpt de klant aan zijn of haar droomfiets en bent de partij die de fiets kan voorzien van het nodige onderhoud en jaarlijkse checks. Wij nemen de administratieve kant voor onze rekening en zorgen voor de informatie die de klant nodig heeft.

Én het kan dealers nieuwe klanten opleveren. Als Leasefiets een leaseaanvraag heeft, zoeken zij namelijk de dichtstbijzijnde fietsdealer in het netwerk bij het adres van de klant om de fiets te leveren. Het FOS (Fiets Onderhoud Systeem) brengt zo min mogelijk administratieve last en facturen worden zeer snel betaald.

Voor de particuliere klant kan het leasen een mooie uitkomst zijn om toch op een duurdere fiets te kunnen fietsen”

Zowel zakelijke als privéklanten

Een fiets kan zowel zakelijk als privé geleaset worden. Vooral voor de particuliere klant kan het leasen een mooie uitkomst zijn om toch op een duurdere fiets te kunnen fietsen. Zo kan de particulier al een fiets leasen voor een paar tientjes per maand. Daarnaast heeft de klant geen zorgen over onderhoud en reparatie. Wanneer er iets mankeert aan de fiets, kan de klant dit aangeven waarna Leasefiets een servicebeurt inplant bij de desbetreffende dealer.

Voor de zakelijke klant is de Leasefiets een manier om vitaliteit onder collega's te stimuleren en/of aan te bieden als een extra secundaire arbeidsvoorwaarde. De mobiliteitsadviseurs van Leasefiets geven hierover graag advies.

Dit artikel is gesponsord door Leasefiets.