Tern lanceert ultra lage e-bike

Tern lanceert ultra lage e-bike

Tern heeft een nieuwe ultra lage e-bike onthuld genaamd New Bike Day (NBD). De NBD is ontworpen met een extreem laag zwaartepunt en een langere wielbasis om de fiets gemakkelijker te laten balanceren en besturen.

Tern lanceert ultra lage e-bike

De verlaagde trapas en motor geven de NBD een stabiel rijgedrag. Daarnaast kunnen rijders dankzij de SimpleStep-framegeometrie gemakkelijk hun voeten op de grond zetten tijdens het stoppen.

Voor de niet-gemiddelde rijder

“Voor de gemiddelde rijder zal de NBD een verbazingwekkend gemakkelijk te hanteren, gemakkelijk te berijden fiets zijn die geweldig past in drukke stedelijke omgevingen”, aldus Josh Hon, van Tern. “Maar wat ons echt enthousiast maakt over de NBD, zijn de speciale functies die we hebben toegevoegd voor rijders die niet conventioneel ‘gemiddeld’ zijn.”

Voor rijders die mogelijk evenwichts- of fysieke problemen hebben

Hon vervolgt: “De NBD is verfrissend gemakkelijk te besturen voor rijders die kleiner zijn en moeite hebben om een ​​fiets te vinden die past of voor oudere rijders die misschien al een tijdje niet meer op een fiets hebben gereden. Maar ook voor rijders die balans- of fysieke problemen hebben of gewoon geïntimideerd zijn door de enorme omvang en het gewicht van de gemiddelde e-bike is de NBD geschikt.”

Compact formaat

De Tern NBD is eenvoudig op te vouwen en heeft ondanks zijn compacte formaat een maximaal toelaatbaar voertuiggewicht van 140 kg. Daarnaast kan hij tot 27 kg dragen op de bagagedrager en tot 20 kg op de voordrager.

Het NBD-frame en de vork zijn grondig getest door EFBE, een van Europa’s toonaangevende testlaboratoria voor fietsen. Afgemonteerd met het Bosch e-drive-systeem.