QiO: een opvallende nieuwe speler bij compact e-bikes

QiO: een opvallende nieuwe speler bij compact e-bikes

QiO presenteert zich als een opvallende nieuwe speler bij de compacte e-bikes. Er wordt maar één framemaat gebouwd, maar deze is voor praktisch iedereen geschikt. Zo kan het hele gezin ermee op pad. Door de vele verstelmogelijkheden is de fiets geschikt voor mensen van 1.60 m tot 1.90 m. Uiterst compact maar toch comfortabel.

QiO is met recht trots op hun nieuwe fiets. In een korte periode, middenin coronatijd hebben zij de QiO ontworpen met een heel divers team van ontwikkelaars, ingenieurs, marketing experts en creatieve geesten van ons bedrijf in heel Duitsland. Het merk heeft en een compacte, praktische en moderne e-bike gecreëerd speciaal voor de gebruiker en zijn individuele behoeften."

Als Duitslands toonaangevende specialist op het gebied van compacte fietsen heeft het merk jarenlange ervaring en verregaande kennis op dit specialistische gebied opgebouwd. Iedereen kent de uitdagingen en eisen van een compacte e-bike en met passie, energie en ambitie hebben ze een prachtig ontwerp samengesteld dat voor bijna iedereen te berijden is. En dit alles in hoge kwaliteit gemaakt in Hoya.

Specificaties

Het zadel kan eenvoudig met een snelspanner worden versteld, maar is in de framebuis wel tegen diefstal beveiligd.
Het stuur kan eenvoudig een kwartslag worden gedraaid en de pedalen kunnen inklappen, zodat de fiets in kleine ruimtes is te stallen. Het fraaie design wordt nergens verstoord door in het zicht lopende bekabeling, alles is strak weggewerkt.

Met 46 cm is de instap heerlijk laag en hierbij heeft QiO een heel slimme constructie bedacht; een extra liggende framebuis die het frame niet alleen veel stijver maakt, maar ook nog eens prima functioneert als handgreep wanneer de fiets (die ongeveer 25 kilo weegt) moet worden gedragen.

Prijzen, nominaties, testen

De QiO Eins P5 heeft dit jaar al de Design & Innovation Award gewonnen. De jury omschreef het als volgt:

'Met de veelzijdige EINS P-5 biedt QiO een maximumaan motor met een minimum aan ruimte. Met zijn 20 inch wielen en lage instapzorgt de compacte e-bike voor een gemakkelijke besturing en een bedieningdie je snel op je gemak stelt. De fiets is perfect voor korte ritten rondom huisof op vakantiebestemmingen en ook lange afstanden met bagage zijn geenprobleem. Met een verscheidenheid aan transporthulpstukken en fietstassenvoor en achter kan de QiO aan elk vervoersscenario worden aangepast. DeQiO is een echte cargobike in slim formaat.'

Daarnaast werd de QiO genomineerd als Fiets van het jaar in de categorie 'Urban' en heeft het inmiddels ook in het toonaangevende Duitse blad Elektro Rad een beoordeling 'Sehr Gut' ontvangen.

Uitvoeringen

Er zijn diverse uitvoeringen met verschillende motoren en allemaal leverbaar in acht moderne kleuren. Bij de motor heb je de keuze uit de Bosch Active Plus of de Performance Line middenmotor.

De fiets is leverbaar met ketting of riemaandrijving en in vijf of acht versnellingen. Het topmodel is zelfs voorzien van de Rohloff E 14 naaf.

Accessoires

Tegelijk met de fiets is er ook meteen een complete accessoirelijn ontwikkeld met onder meer dragers, tassen en beschermhoezen.

De achterdrager is handig voorzien van het MIK HD-systeem zodat er snel en veilig een kinderzitje op kan worden geklikt.

Men kan de QiO dus nog completer maken met de juiste accessoires voor ieders individuele behoeften. Elke dag met de QiO naar het werk en boodschappen doen? Tassen op het bagagerek en een rugzak zijn een prima hulpmiddel.

De QiO liever in de camper of caravan opbergen en meenemen naar de camping of om mee te reizen? Er zijn Neopreen-hoezen verkrijgbaar die beschermen het frame en de motor tegen krassen.

Ook sloten en verlichting zijn verkrijgbaar als QiO-accessoires: alles om het dagelijkse fietsen gemakkelijker te maken.

Prijzen

De prijzen van de QiO variëren van € 2.999,- tot € 5.599,-.

Dit artikel is gesponsord door Hartje.