Meet the Mudrocker: jarenlange kennis zit in dit spatbordset

Meet the Mudrocker: jarenlange kennis zit in dit spatbordset
De nieuwe Mudrocker van SKS Germany helpt je door de modder.

Mountainbiken in de nattere maanden betekent vaak fietsen door modderige tracks. Hoe stoer het er ook uitziet: waarom zou je jezelf en je fiets pijnigen met al die vieze en koude nattigheid? De nieuwe Mudrocker van SKS Germany helpt je daarbij. Hoef je de natuur ook niet te beschadigen met sluipweggetjes.

De Mudrocker kwam dit voorjaar op de markt en is daarmee een van de meest recente MTB-spatbordsets van SKS Germany. Wat meteen opvalt, is dat de spatborden een eenheid vormen met de bike. Jarenlange kennis en ervaring is erin verwerkt en dat is merkbaar aan de effectieve werking, de gemakkelijke montage en het fraaie design.

De spatborden zijn geschikt voor alle mountainbikes (ook fully’s), mountainbikes met een Vario zadelpen en voor alle MTB-wielmaten, van 27,6 tot 29“. De kwaliteit met slagvast kunststof is typisch SKS en dus gezekerd met vijf jaar fabrieksgarantie.

Mudrocker 3Mudrocker front

Net als het bij achterspatbord valt het coole zwarte en matglanzende design op. Plaatsen gaat heel simpel met adapter en schroefdraadbevestiging aan de voorvorkbrug. Bij geveerde voorvorken gebeurt dit met twee zijdelingse schroefdraadbussen van de merken Fox, Rockshox en Öhlins.

Geen schroefdraad in de voorvork? Dan bevestig je het spatbord aan de vorkbuis met het meegeleverde met rubber beklede klittenband of met tie-wraps. De spatbordlengte van 490 mm houdt de modder uit je gezicht en het gewicht van 140 gram is te verwaarlozen. De tube protection beschermt bovendien tegen vuil aan de binnenkant van de vorkpoten. Geschikt voor een bandbreedte tot 3.0”. Adviesprijs is 29,99 euro.

Mudrocker RearMudrocker rear

Ook het Mudrocker achterspatbord van 840 mm lengte kan zonder gereedschap geplaatst worden. Bijzonder is de speciale Extender (verlenger), die je naar de trapas kunt schuiven en zo extra bescherming geeft aan de trapaslager en de derailleur. Deze extender kan zelf op maat worden aangepast.
De bevestiging van de Mudrocker is kinderspel met de bijgeleverde rubber gevoerde klittenbanden (of met tie-wraps) en de flip-flop bevestiging voor de hoogteverstelling. De zachte, wigvormige steun in de bevestigingsarmen beschermt het frame, is draaibaar en

Adapter Mudrocker
De adapter voor schroefmontage aan voorvork.

kan in twee verschillende posities in hoogte worden versteld. Zo kun je de afstand tot de band perfect afstellen.

Meegeleverde slijtvaste TPU-folie beschermt het frame tegen beschadigingen. Geschikt voor wielmaat 27,5 - 29” en bandbreedtes tussen 2,2 en 3,0”.
Adviesprijs is 34,99 euro.

Een mountainbike voor door de modder.

Dit artikel is gesponsord door SKS.

Lees ook:

Nieuwe generatie duurzame vloerpompen

Meer van SKS Germany ...