SKS Germany verrast met nieuwe generatie duurzame vloerpompen

SKS Germany verrast met nieuwe generatie duurzame vloerpompen

SKS Germany viert dit jaar haar 100-jarig bestaan. Al vroeg startte het bedrijf met de productie van hoge kwaliteit fietspompen, met als vlaggendrager de nog steeds iconische SKS RENNKOMPRESSOR. SKS introduceert nu een generatie vloerpompen, die nieuwe maatstaven zet op gebied van duurzaamheid. Natuurlijk met het kwaliteitszegel Made in Germany en veelal vijf jaar fabrieksgarantie.

‘Pompen voor het leven’ worden de SKS-pompen vaak genoemd. En dat geldt zeker voor deze nieuwe generatie drukbouwers. Allereerst komen ze uit het huis van de legendarische RENNKOMPRESSOR, dus kwaliteit is gegarandeerd. Dat geldt ook voor de duurzaamheid: de nieuwe pompen zijn zo ontwikkeld, dat de mechaniek te repareren is en alle onderdelen daarvoor leverbaar blijven. Dat betekent het einde van het weggooien van pompen omdat een enkel onderdeel niet meer functioneert. De lange levensduur voorkomt verspilling en spaart natuurlijke hulpbronnen.

ECO, COMFORT en PRO

De nieuwe SKS-pompen kennen drie categorieën: ECO, COMFORT en PRO.

De ECO pompen zijn solide instappompen met veelal stalen pompbuis, waar elke hobbyfietser mee ‘uit de wielen’ kan. De prijs-kwaliteitverhouding is scherp en de goedkoopste, AIR-X-PRESS 8.0 (25,99 euro), bouwt al snel en betrouwbaar een druk op van 8 bar. De AIRKOMPRESSOR COMPACT 10.0 doet dat tot 10 bar, en de grotere AIRKOMPRESSOR 10.0 doet hetzelfde, maar in minder pompslagen.

De COMFORT-vloerpompen voorzien in een aantal handige functies, met nog betere prestaties en hogere gebruiksvriendelijkheid. Met grote precisiemanometer, extra lange hogedrukslang, ergonomische handgreep en solide metalen pompvoet. Ook de looks van deze pompen komen tegemoet aan de fietser die iets bijzonder wil hebben. Het gaat hier om de AIR-X-PLORER 10,0,  de AIRMOTION 12.0 en de AIR-X-PLORER DIGI 12.0. De laatste heeft bovendien een zeer nauwkeurig en helder digitaal display, met een adviesprijs van 59,99 euro.

De PRO-serie tenslotte is ontwikkeld voor professionals. Ze voldoen aan de hoogste eisen en laten niets te wensen over qua uitrusting en features. Natuurlijk zit de SKS RENNMOMPRESSOR in deze categorie, met een 16 bar pompvermogen en compromisloze kwaliteit.

Nieuwe MV EASY ventielkop

Alle nieuwe vloerpompen zijn voorzien van de vernieuwde MV EASY ventielkop. De kop is samengesteld uit glasvezelversterkt kunststof en kan eenvoudig op het ventiel worden geklemd, met de ergonomisch gevormde vergrendelingshendel. Met de nieuwe rocker-technologie is lekken of door tubeless melk aan elkaar verkleefde ventielkogeltjes verleden tijd. De MV EASY is geschikt voor SV-, AV- en DV-ventielen en kan eenvoudig achteraf op alle SKS-pompen worden gemonteerd. Adviesprijs is 9,99 euro.

Levering: eerste kwartaal 2022

De nieuwe pompen en de MV EASY ventielkop worden in het eerste kwartaal van 2022 leverbaar bij de SKS-dealers. Check hier de SKS-dealer in de buurt. Bekijk hier alle SKS-pompen.

Dit artikel is gesponsord door SKS Germany

Lees ook: Meet the Mudrocker: jarenlange kennis zit in dit spatbordset