Verkoop vouwfietsen Hercules groeit flink mee met stijging camperverkoop

Verkoop vouwfietsen Hercules groeit flink mee met stijging camperverkoop
Hercules constateert duidelijk belangstelling vanuit de Nederlandse markt voor de vouwfiets.

De interesse in de collectie vouwfietsen van het Duitse merk Hercules groeit flink in Nederland, zowel voor de mechanische fietsen als vouwfietsen met elektrische ondersteuning. Joep Stumpe (sales): "Onze vouwfietsen waren al succesvol in de andere Europese landen maar de interesse in Nederland was nog beperkt. Nu zien we duidelijk belangstelling vanuit de Nederlandse markt." Waar is precies vraag naar?

"We merken dat de interesse van consumenten in onze vouwfietsen nu vooral groeit door de groeiende belangstelling voor campers in Nederland", vertelt Stumpe.
Het topmodel zonder ondersteuning blijkt de Hercules Versa F7 belt. "Dit model heeft een Shimano N7 naaf en een Gates CDN riemaandrijving. De prettig rijdende vouwfiets is voorzien van krachtige V brakes." De overige mechanische vouwfietsen met naafversnelling zijn ook leverbaar met een lage instap. De consumentadviesprijzen variëren van 1.129 euro voor het duurste model tot 879 euro voor de uitvoering met Shimano N3 versnellingsnaaf.                                 

De Versa F7 in mat zilver.
De Versa F7 in mat zilver.

E-vouwfietsen Rob Fold

Hercules heeft ook meerdere e-vouwfietsen in assortiment die allemaal Bosch middenmotoren hebben. "De Hercules e-vouwfietsen Rob Fold zijn uitgevoerd met een stabiel frame en een Zecure AllUp verstelbare stuurpen die in combinatie met een hoog balhoofd ervoor zorgt dat de Rob Fold modellen een rijgedrag vertonen dat vergelijkbaar is met grotere e-bikes."
Topmodel van de Hercules e-vouwfietsen is de Rob Fold F5 met een Bosch Performance Cruise Smart system motor met een 545 Wh accu. De Gates CDX riemaandrijving en de Shimano N5 versnellingsnaaf maken deze Rob Fold F5 compleet. Consumentadviesprijs is 4.299 euro.

Alle Rob Fold modellen - met uitzondering van de Rob Fold F7 - zijn uitgevoerd met hydraulische schijfremmen.”

Stumpe legt uit: "De Rob Fold F8 heeft hetzelfde frame als de Rob Fold F5 maar heeft een Bosch Active Plus motor met een 400 of 500 Wh accu en een KMC-kettingaandrijving in combinatie met een Shimano N8 naaf." Consumenten adviesprijs is 3.579 euro voor de 400 Wh uitvoering en 3.779 euro voor de 500 Wh accu. De Rob Fold F7 heeft een iets ander frame en heeft een Shimano N7 naaf, een Bosch Active line middenmotor in combinatie met een 400 Wh accu. Consumentadviesprijs is 3.049 euro.

Het model Rob Fold 10 is uitgevoerd met een Shimano Deore 10-speed derailleur samen met een krachtige Bosch Performance Cruise Smart System middenmotor en een 545 Wh accu. Consument adviesprijs is 4.099 euro.
"Alle Rob Fold modellen met uitzondering van de Rob Fold F7 zijn uitgevoerd met hydraulische schijfremmen.  De Rob Fold F7 heeft Magura HS11 remmen."  

Vouwfiets Rob Fold F8.
Vouwfiets Rob Fold F8.

Zonder ondersteuning

Joep Stumpe: "We hebben met Hercules een lange ervaring in de productie van vouwfietsen met en zonder ondersteuning waarbij de hoge kwaliteit van de componenten en zeker ook de goede rijkwaliteiten van groot belang zijn."
Ook bijvoorbeeld de Hercules Futura Compact modellen in 20 inch en 24 inch wielmaat die uitsluitend verkrijgbaar zijn met Bosch-ondersteuning hebben dezelfde componenten keuze en rijkwaliteit maar zijn niet vouwbaar. "Ook deze modellen spreken consumenten aan die op zoek zijn naar compact fietsen die hetzelfde rijplezier bieden als een grotere e-bike."
De Futura Compact modellen kunnen worden geleverd met een Shimano N5 naaf in combinatie met Gates riemaandrijving en een Bosch Performance Cruise Smart System motor - de Futura Compact F5 - of met een Bosch Active Plus motor en kettingaandrijving en een Shimano N8 naaf -de Futura Compact F8. Een derailleurversie is ook leverbaar.

Dit artikel is gesponsord door Hercules.