Gazelle heeft weer een bakfiets, de Makki

Gazelle heeft weer een bakfiets, de Makki

Ruim 12 jaar na de Gazelle Cabby komt Gazelle weer met een eigen ontwerp bakfiets, de elektrische Makki Load. De Dierense fietsfabrikant springt hiermee in op de populariteit van de elektrische bakfiets bij gezinnen.

De e-bakfiets is ontwikkeld na uitgebreid consumentenonderzoek. Gazelle trok op met diverse gezinnen in Amsterdam en Eindhoven die al een bakfiets gebruiken. Productontwikkelaars fietsten mee naar kinderdagverblijven, scholen en winkelcentra. Zo kwamen zij erachter waar ouders en kinderen tegenaan lopen bij bestaande bakfietsen op de markt. En ook wat zij wel of juist niet belangrijk vinden op en aan een bakfiets. De uitvoerige terugkoppeling maakte duidelijk dat gezinnen waarde hechten aan veiligheid, comfort, design en robuustheid. Dit zijn uitgangspunten geworden voor de ontwikkeling van de Makki Load.

De ruime bak van de Makki biedt voldoende plek voor het vervoer van meerdere kinderen. De adapters voor een autostoel en kinderzitje en de opberglade zorgen ervoor dat alles en iedereen mee kan. Dankzij de hoge rand is het onmogelijk dat kinderen er onderweg uit vallen. Links en rechts zitten uitsparingen waardoor kinderen eenvoudig zelf in en uit kunnen stappen.

Stevige dubbele pootstandaard voorkomt omvallen

De Makki Load, met een strakke belijning, is comfortabel in gebruik. De bestuurder zit recht op het zadel en neemt dus een comfortabele zithouding aan. Ook de geveerde voorvork draagt bij aan een prettige rijervaring. Voor en na de rit staat de Makki Load op een robuuste, dubbele pootstandaard. Het is daarmee bij het in- en uitstappen van de kinderen niet nodig om de bakfiets vast te houden om omvallen te voorkomen. Als de kinderen eenmaal in de bak zitten en de rit kan beginnen, is de standaard met kickstand er met een simpele voetbeweging af te halen.


Deze artikelen over de elektrische bakfiets vind je vast ook interessant:


Bosch Performance motor met 400Wh accu

De Makki Load is voorzien van de Bosch Performance Line-motor met een koppel van 65 Nm. Daarmee gaat de bakfiets soepel over grachten en tegen viaducten op, ook als de bak met meerdere kinderen en dus een groter gewicht is beladen. Verder heeft de bakfiets een 400Wh accu, hydraulische schijfremmen, een onderhoudsarme riemaandrijving, een regenhuif en afdekhoezen. De Makki Load heeft een consumentenadviesprijs van 4.799 euro.

Makki Load Connect met anti-diefstaltechnologie

Een speciale uitvoering is de Makki Load Connect. Deze is via de Gazelle Connect-app verbonden met het internet. Met behulp van de app kunnen eigenaren de ingebouwde startonderbreker activeren. Op dat moment stopt de elektrische trapondersteuning en hebben dieven niets meer aan de Makki Load Connect. Gaan dieven desondanks met de bakfiets aan de haal, dan beschikt de Makki Connect over een ingebouwde chip die een GPS-signaal uitzendt. Via de Gazelle Connect-app is de Makki Load Connect vervolgens te volgen. De Makki Load Connect heeft een consumentenadviesprijs van 4.999 euro.