Kinderzitje op de MTB maakt extra genieten mogelijk

Met kleine kinderen gaan mountainbiken? Dat kan, ook als ze zelf nog niet kunnen fietsen. Voor deze 'mini-rippers' is er de Kids Ride Shotgun-seat. Hiermee kunnen ze meerijden met hun coole papa of mama; samen op de MTB. Want waarom zou je wachten tot je zelf kunt fietsen om samen te genieten van de trails en buitenlucht?
Delen:

Het fietsplezier samen delen is de ultieme droom voor sportieve, actieve ouders van jonge kinderen. Door samen te fietsen worden de kleintjes al vroeg enthousiast om er ook zelf op uit te gaan.

Jong(er) geleerd; samen op de MTB

Er is inmiddels een leuk aanbod aan goede mini-trailbikes voor de leeftijd vanaf 4 jaar. Voor 2-4 jarigen was er nog geen fijne, veilige optie om samen te fietsen of mee te kunnen op de MTB. Voor stadsfietsen, racefietsen en cruisers bestaan er al wel jaren vele opties voor kinderzitjes voor achterop en op de stang. Kids Ride Shotgun zag daar hun kans schoon en zij ontwikkelden een veilig, praktisch kinderstoeltje voor mountainbikers.

Door kinderen voorop te laten meerijden, leren ze al vroeg vaardigheden als balans en (mee)sturen

Door kinderen voorop te laten meerijden op de MTB, leren ze al vroeg vaardigheden als balans en (mee)sturen, die hen later helpen om sneller te leren fietsen. Dit in tegenstelling tot fietstrailers en achterzitjes waarbij kinderen passiever en zonder interactie met de ouders onderweg zijn. Een zitje voorop is bovendien veiliger en fietst prettiger. Daar waar een kinderzitje achterop nogal eens voor uitzwenken zorgt, heeft een voorzitje een betere balans. Dit geeft de volwassen fietser zelf meer controle.

Extra zadel op de bovenbuis te monteren

Kids Ride Shotgun is een extra zadel te monteren op de bovenbuis van iedere MTB. Dit veelzijdige ‘frontseat’ kinderzitje past op alle bovenbuisvormen en is geschikt voor 2-5 jarigen tot circa 22 kg. Omdat het zitje voorop wordt gemonteerd is deze geschikt voor hardtails en full-suspension bikes. De bevestiging is stevig maar creëert geen hoge spanning op de bovenbuis en is daarmee geschikt voor stalen, aluminium én carbon frames.

Zolang er ruimte is tussen voorwiel en de bovenbuis zal de Kids Ride Shotgun prima passen. Het zitje is dus nadrukkelijk niet bedoeld voor racefietsen, cruisers en stadsfietsen waar deze ruimte ontbreekt. Zadel en pasvorm van de klem zijn afzonderlijk en naar wens af te stellen aan de sloping van het frame. Ook is er gedacht aan bescherming van de bovenbuis door middel van een rubberen bekleding van de klem.

Het monteren op de bovenbuis gaat gemakkelijk met basic gereedschappen. Het zadel zit extra stevig vast door het quick-release-systeem. Zó zit je zitje er op, en ook zó is hij er weer af.

Ook met stuur uit te breiden

De Kids Ride Shotgun seat is uit te breiden met een stuur. Goed voor de houding van het kind en wederom een goede oefening voor later als er een eigen fietsje bij komt kijken.

Dit artikel wordt gesponsord door Cosmic Sports.

Dit vind je misschien ook interessant