Sacha Boedijn verlaat RAI sectie fietsen

Sacha Boedijn verruilt per 1 maart aanstaande de sectie Fietsen van RAI Vereniging voor de secties Personenauto’s en Lichte Bedrijfswagens & Zware Bedrijfswagens van RAI Vereniging. Onbekend is nog wie haar opvolgt.
Delen:
Sacha Boedijn wisselt binnen RAI Vereniging van sectie. Totdat er een opvolger is gevonden, blijft ze betrokken bij de sectie Fietsen.

Sacha Boedijn is sinds 2011 werkzaam binnen RAI Vereniging en gaf als manager leiding aan de sectie Fietsen. In haar 10-jarige dienstverband deed ze ruime bestuurlijke ervaring op en leerde ze de weg in de mobiliteitssector en de politiek als geen ander te vinden. Als bestuurslid van de Europese brancheorganisatie voor de fietsindustrie droeg Boedijn er op internationaal niveau aan bij dat de stem van de Nederlandse fietsindustrie een sterke plek kreeg.

Afscheid van een mooie sector

Sacha Boedijn over de branche die ze verlaat: “Ik heb de tweewielersector leren kennen als een mooie sector met (internationale) leden afkomstig uit de maakindustrie en importeurs. Samenwerking met de leden stond daarbij centraal, teneinde de belangen van de Nederlandse fietsindustrie optimaal te behartigen in Den Haag en Brussel. Deze ervaring neem ik graag mee naar de nieuwe secties. De autosector kent een aantal maatschappelijke transities die niet alleen de wereld van personenauto’s raakt, maar ook de industrie van lichte en zware bedrijfswagens. Ik kijk er naar uit om met de leden van deze secties vorm te geven aan deze transities.”

Sinds 2011 werkzaam bij de RAI Vereniging

Sacha Boedijn begon haar carrière bij TNO, waar zij meerdere jaren actief was als consultant verkeer en transport. Aansluitend werkte ze 8 jaar in diverse bestuurlijke en adviserende functies bij de provincie Noord-Holland. In 2011 maakte ze de overstap naar RAI Vereniging.