Nieuwe Michelin MTB-banden voor meer grip

Nieuwe Michelin MTB-banden voor meer grip

Michelin introduceert twee nieuwe banden voor mountainbikes: de Force AM2 en de Wild AM2. Beide banden zijn beter bestand tegen beschadigingen, zijn stijver en bieden meer grip.

De twee banden zijn geschikt voor moderne All Mountain mountainbikes met velgen van 27,5 en 29 inch. De banden zijn verkrijgbaar in de breedtematen 2,40 en 2,60 inch. De nieuwe Competition Line banden zijn vanaf april 2021 beschikbaar.

Michelin Force AM2 met lange profielblokken

De Michelin Force AM2 is een band gemaakt voor hard en gemengd terrein en die snel rijdt. Deze band heeft een richtinggebonden loopvlak dat is ontworpen om een goed rolrendement te bieden, maar zorgt ook voor meer grip bij het remmen en in bochten. Het loopvlak heeft in het midden langere profielblokken om de rolweerstand te verminderen en minder in de ondergrond te dringen.

De vele gripranden langs de blokken optimaliseren het remmen en de trekkracht. De blokken op de schouders zijn geïnspireerd op die van de DH22 band van Michelin en garanderen grip en stabiliteit in bochten, alsmede progressieve en voorspelbare handlingeigenschappen. Schouderblokken met dit type ontwerp waarschuwen de biker zodra de grenzen van de grip worden bereikt.

Michelin Wild AM2: minder accent op rolrendement

De Michelin Wild AM2 is ontwikkeld voor gemengd terrein, maar ook voor zachte ondergrond. Het loopvlak is agressiever en garandeert meer grip. Daarbij ligt er minder accent op rolrendement. De centrale profielblokken zijn geïnspireerd op die van de DH34 band en dringen maximaal in de ondergrond tijdens het remmen. Ze bieden daarmee een goede stabiliteit en overdracht van remkrachten op een zachte ondergrond.


Dit artikel over fietsbanden vind je vast ook interessant:


De schouderblokken zijn ook bij deze band geïnspireerd op die van de DH22 band (maar anders dan bij de Michelin Force AM2) om meer grip te bieden bij het overhellen op gemengde en zachte ondergronden. Profielblokken met dit ontwerp zorgen voor behoud van een uitstekende progressiviteit bij het overhellen en een voorspellend karakter bij afdalingen.

Het artikel loopt verder na de foto.

Dual-compound GUM-X Technology

De rubber compounds en het karkas van beide banden werden al getest in enduro races op het hoogste niveau. Ze zijn gemaakt om een optimaal evenwicht te bieden tussen grip, rolrendement, levensduur, gewicht en bestendigheid tegen beschadigingen. Door de dual-compound GUM-X Technology is het centrale deel van het loopvlak harder voor een optimaal rolrendement en een optimale levensduur, terwijl het rubber van de schouderblokken zachter is om meer grip te bieden in bochten. De Gravity Shield Technology voor het karkas voorziet in een vezelstructuur met een hoge densiteit die van hiel tot hiel loopt (voor een betere bestendigheid tegen schokken, insnijdingen in de zijwand en lekrijden), gecombineerd met een 3x60 TPI karkaslaag voor stijfheid en stabiliteit zonder afbreuk te doen aan het comfort.